Lider PSD: Nicolescu ramane presedintele CJ Arges, nu sunt motive legale pentru incetarea mandatului

Vineri, 21 Februarie 2014, ora 12:38
2450 citiri
Lider PSD: Nicolescu ramane presedintele CJ Arges, nu sunt motive legale pentru incetarea mandatului
Foto: Arhiva

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Arges, Constantin Nicolescu, declarat in conflict de interese printr-o decizie definitiva a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), va ramane in functie, intrucat nu exista motive legale pentru incetarea mandatului inainte de termen, a anuntat vineri prim-vicepresedintele PSD Arges, Tudor Pendiuc.

"In situatia aceasta in care s-a constatat un conflict de interese, domnul Nicolescu ramane in continuare presedintele Consiliului Judetean. (...) Aceasta este legea, eu nu spun altceva decat ce spune legea. (...) Nu poate constata prefectul niciunul din cazurile in care s-ar impune incetarea mandatului", a declarat Pendiuc, in cadrul unei conferinte de presa.

El a explicat ca legea prevede incetarea mandatului inainte de termen in cazul incompatibilitatii, nu si in cazul conflictului de interese, astfel ca un eventual ordin al prefectului poate fi contestat in instanta de Constantin Nicolescu si aplicarea lui va fi suspendata pana la finalizarea procesului.

"Daca prefectul ar emite maine ordinul respectiv si presedintele il contesta poimaine, de poimaine ordinul este suspendat de drept", a explicat Tudor Pendiuc.

La randul sau, vicepresedintele CJ Arges Florin Tecau a anuntat ca secretarul judetului nu a putut intocmi referatul solicitat de prefect privind motivele legale de incetare a mandatului lui Constantin Nicolescu, intrucat acele motive nu exista.

"Documentatia de la ANI nu are valoare de lege, noi am raspuns in spiritul legii. (...) Secretarul judetului a inaintat documentul oficial prin care spune ca nu poate sa intocmeasca acel raport, intrucat in lege nu este specificat acest lucru", a spus Tecau.

El a anuntat, totodata, ca Nicolescu si-a reluat activitatea vineri, dupa aproape doua saptamani de concediu de odihna.

Acuzat de conflict de interese si coruptie

Institutia Prefectului Arges a primit, pe 18 februarie, comunicarea oficiala din partea Agentiei Nationale de Integritate (ANI) in cazul lui Constantin Nicolescu si a demarat procedurile pentru incetarea mandatului inainte de termen.

Prefectul Cristian Soare a transmis o solicitare catre secretarul judetului pentru emiterea unui referat privind motivele legale de incetare a mandatului, in baza caruia sa emita un ordin prin care constata incetarea mandatului.

Presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, a fost declarat in conflict de interese de judecatorii ICCJ, decizia din 11 februarie fiind una definitiva.

Pe 22 martie 2011, ANI l-a declarat pe Constantin Nicolescu in conflict de interese, deoarece a aprobat incheierea de contracte intre societati comerciale la care este actionar cu institutii aflate in subordinea CJ Arges.

De asemenea, ANI sustinea atunci savarsirea de catre Nicolescu a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie, ca urmare a semnarii sau aprobarii a 9 contracte incheiate de CJ Arges sau institutii si servicii publice aflate in subordine cu SC Autopro Mond SA, SC Mac Auto SA (societati la care Nicolescu este actionar majoritar) si SC Dinik Mar Arg SRL (societate unde sotia lui, Viorica Nicolescu, este actionar majoritar).

Constantin Nicolescu se afla la al treilea mandat consecutiv de presedinte al CJ Arges.

Quarterly Report - Editia 4

Noi reguli privind exproprierile. Vor fi posibile și dacă scopul ține de "interes strategic" pentru "industria națională de apărare"
Noi reguli privind exproprierile. Vor fi posibile și dacă scopul ține de "interes strategic" pentru "industria națională de apărare"
Guvernul a aprobat joi, 30 mai, o ordonanță de urgență care prevede că Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului poate iniţia şi desfăşura proceduri de expropriere pentru...
Sute de candidaţi la alegerile europarlamentare din iunie, verificați dacă au colaborat cu Securitatea. Concluziile CNAS
Sute de candidaţi la alegerile europarlamentare din iunie, verificați dacă au colaborat cu Securitatea. Concluziile CNAS
214 candidaţi la alegerile europarlamentare au fost verificați de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii și în cazul lor au fost emise adeverinţe că nu au colaborat cu...
#Pendiuc Nicolescu ramane functie, #Constantin Nicolescu pierde mandat, #Constantin Nicolescu conflict interese , #DNA