Adevaratul chip al PSD (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Sambata, 29 Ianuarie 2011, ora 12:57
7975 citiri
Adevaratul chip al PSD (Opinii)

Reactia PSD dupa decizia instantei de a emite mandat de arestare preventiva pe numele presedintelui Consiliului Judetean Arges ne arata vechiul chip al social democratilor, asa cum il stiam de pe vremea cand partidul se incolona la Parchet in sprijinul lui Gabriel Bivolaru.

Nimic nu s-a schimbat, nicio reforma nu a tulburat profunzimile partidului, indiferent de discursurile demagogice care se aud dinspre Soseaua Kiseleff.

Nimeni nu poate spune deocamdata daca Constantin Nicolescu este sau nu vinovat de faptele imputate de catre Parchet. Omul are faima unui baron local ca la carte, dar asta nu tine loc de sentinta judecatoreasca. Sunt certe insa doua lucruri: exista pe numele domniei sale un dosar instrumentat de Parchet si o instanta de judecata a socotit ca existe motive intemeiate pentru arestarea preventiva a fruntasului PSD. Asa cum au existat motive pentru arestarea lui Antonie Soloman sau a lui Miricia Gutau. Nu-mai aduc aminte ca in cazul lor sa se fi cutremurat, principial, PSD.

Dar Constantin Nicolescu nu a fost trimis la streang. Nici macar nu este sigur ca va face cele 29 de zile de arest preventiv. Exista cai legale de atac impotriva acestei decizii care urmeaza sa fie folosite si este posibil ca ele sa infirme decizia primei instante. Dar discreditarea unui hotarari a instantei fara nicio proba in sprijinul acestei discreditari, acuzatia de politizare fara nicio dovada in sprijinul ei, sunt inadmisibile intr-un stat de drept, din partea unui partid care pretinde ca are respect pentru Justitie.

Inlacrimata, Olguta Vasilescu a desfiintat dosarul procurorilor, trimitand in derizoriu si politizare toate capetele de acuzare. Pe ce baza? In ce calitate? Cu ce pregatire?

Victor Ponta s-a dedat la linsarea mediatica a judecatoarei care a decis arestarea lui Constantin Nicolescu pe care a acuzat-o fara probe ca ar face jocuri politice. De acesta data CSM a reactionat imediat: "Consiliul Superior al Magistraturii atrage atentia ca astfel de dezbateri publice bazate pe date si informatii eronate sunt de natura sa afecteze un act de justitie independent si impartial", se arata intr-un comunicat semnat de presedintele CSM, Horatius Dumbrava.

"Daca PSD nu reactionza nici acum inseamna ca este un partid de mamaliga", spune Adrian Nastase. Si adica cum ar trebui sa reactioenze altfel decat printr-o cale legala de atac? Ce alta posibilitate de reactie ofera statul de drept? A explicat chiar fostul procuror Victor Ponta: "Primarii (PSD n.r.) erau foarte suparati, mi-au spus chiar: 'Domnule, de ce nu mergem sa dam foc sediului PD-L?' ".

Nu s-a lasat, deocamdata, cu incedieri, insa, luni, PSD, ca pe vremea lui Bivolaru se va incolona spre Parchet unde isi va tine sedinta saptamanala, o actiune care in orice stat de drept a fi considerata o nepermisa tentativa de intimidare a magistratilor. Cam asta intelege asadar PSD din respectul pentru Justitie. E bine de stiut.

Gafa gafelor a venit insa din partea social democratilor care pretind ca dl. Nicolescu ar fi fost arestat ca urmare a mitingului de la Mioveni, care ar fi aratat forta PSD in Arges. Sa intelegem deci ca PSD isi recunoaste de buna voie implicare in mitingul sindical?

Enorma prostie a fost realizata imediat de Ion Iliescu, care a incercat sa dreaga busuiocul infirmand orice legatura intre miting si PSD. A reactionat apoi si BNS: "Asocierea dintre cele doua evenimente este absurda, un joc politicianist de care BNS si lucratorii de la Dacia se delimiteaza categoric. Respingem aceste speculatii si avertizam partidele politice, indiferent daca se afla la guvernare sau in opozitie, ca starea de nemultumire in randul populatiei in general si al lucratorilor in special este una cat se poate de reala".

PD-L nu putea sa rateze aceasta expunere tembela a PSD. Emil Boc a acuzat imediat alianta socialista care face zid impotriva justitiei. E drept ca acelasi zid l-a facut si PD-L in jurul Monicai Iacob Ridzi, dar democrat liberalii au platit scump acesta reactie, iar PSD a fost atunci printre principalii acuzatori.

Daca in privinta PSD, lucrurile sunt clare, ma intreb cum se vad toate acestea dinspre PNL. Isi asuma liberalii baronetul puscariabil al PSD si actiunile de intimidare a Justitiei ale aliatilor?

Citeste si:
AUR ”reîncălzește” scandalul irlandezului beat care a intrat în Parlament. Ce ar fi surprins camerele de supraveghere
AUR ”reîncălzește” scandalul irlandezului beat care a intrat în Parlament. Ce ar fi surprins camerele de supraveghere
Alianţa pentru Unirea Românilor a cerut miercuri, 19 ianuarie, Ministerului de Interne, Serviciului de Protecţie şi Pază şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 să facă...
Gabriela Firea, atac subtil la adresa lui Ciucă: „Mă bucur că mi-am îngheţat doctoratul înainte de a intra în politică”
Gabriela Firea, atac subtil la adresa lui Ciucă: „Mă bucur că mi-am îngheţat doctoratul înainte de a intra în politică”
Vicepreședintele PSD Gabriela Firea a lansat marți seară, 18 ianuarie, un atac subtil la adresa premierului Nicolae Ciucă pe subiectul posibilului plagiat al liberalului în teza de doctorat....
Comentarii
I.E.Feher
rank 1
"ma intreb cum se vad toate acestea dinspre PNL. Isi asuma liberalii baronetul puscariabil al PSD si actiunile de intimidare a Justitiei ale aliatilor?"