Ziare.com

Fiscul vinde un teren al baronului Nicolescu, pentru recuperarea prejudiciului in dosarul "Zeus"

de Redactia Ziare.com
Marti, 14 Ianuarie 2020, ora 16:57

   

Fiscul vinde un teren al baronului Nicolescu, pentru recuperarea prejudiciului in dosarul "Zeus"
Serviciul executari silite cazuri speciale regional Ploiesti din cadrul ANAF scoate la licitatie publica un teren din comuna Mihaesti (Arges), proprietate a fostului presedinte al CJ Arges, Constantin Nicolescu, condamnat definitiv la 7 ani si 8 luni de inchisoare pentru coruptie in doua dosare penale.

Licitatia urmeaza sa aiba loc in Ploiesti, pe 28 ianuarie, potrivit unui anunt postat de ANAF pe site-ul institutiei.

"Teren in suprafata totala de 4.760 mp din acte si 4.195 mp masurata, compus din 2778 mp faneata si 1417 mp pasune (impadurita), situat in punctul Casa veche, comuna Mihaesti judetul Arges, Fara Carte funciara," este prezentat imobilul.

Pretul de pornire al licitatiei este de 59.000 de lei.

Pentru participarea la licitatie, ofertantii trebuie sa depuna, cu cel putin o zi inainte de data licitatiei, mai multe documente, printre care si dovada platii taxei de participare sau a constituirii garantiei sub forma scrisorii de garantie, reprezentand 10% din pretul de pornire a licitatiei.

Sentinta din 2015

Procedura de licitatie se face pentru recuperarea prejudiciului in dosarul denumit de mass-media "Zeus", in care Consiliul Judetean Arges a primit pe nedrept, in baza unor documente false, suma totala de 900.000 euro, cu titlu de finantare externa nerambursabila de tip PHARE.

Contractul viza efectuarea de lucrari de reabilitare sau reconstructie a patru unitati scolare de pe raza judetului Arges, motivul invocat fiind acela ca ar fi fost afectate de inundatiile din perioada aprilie-august 2005.

Lucrarile de reabilitare au fost realizate de o singura firma, Zeus SA, societate care se se afla in relatii contractuale si in raporturi juridice cu familia lui Nicolescu. Decizia definitiva din acest caz este din noiembrie 2015 si a fost data de Curtea de Apel Bucuresti.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3911 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Din 900.000 euro se recupreaza 59.000 de lei(12.300 Euro)!E f. bine!

*

 

Foarte bine ! dar individul are NUMAI acesata proprietate?

In asemenea cazuri asi merge si pe confiscarea

prorietatilor apropiatilor, daca ,acestea NU au justificata

prvenienta.

fiscul vinde

ce nu se cumpara.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor