Presedintele CJ Arges a primit interdictie de a parasi tara pe toata durata procesului

Joi, 26 Mai 2011, ora 16:42
1038 citiri
Presedintele CJ Arges a primit interdictie de a parasi tara pe toata durata procesului
Foto: Arhiva

Tribunalul Arges a dispus joi prelungirea masurii obligarii de a nu parasi tara pe toata durata procesului pentru presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu.

La procesul de joi, la care s-a discutat ridicarea masurii interdictiei de a nu parasi tara, Constantin Nicolescu nu a fost prezent, la Tribunalul Arges prezentandu-se doar avocatul lui.

Aparatorul presedintelui CJ Arges a sustinut ca din cauza problemelor medicale clientul sau nu a putut veni in fata instantei. In pledoaria sa, avocatul lui Nicolescu a cerut ca in cazul in care se decide mentinerea obligarii de a nu parasi tara macar sa-i fie ridicate unele restrictii, afirmand ca, prin natura meseriei sale, presedintele CJ Arges se intalneste cu alte persoane cercetate in acelasi dosar.

Magistratii au decis prelungirea masurii obligarii de a nu parasi tara pe toata durata procesului, cat si prelungirea unor restrictii. Sentinta de joi poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Pitesti.

Nicolescu trebuie sa se prezinte la instanta de judecata ori de cate ori este chemat; sa se prezinte la Politia de domiciliu, desemnata cu supravegherea, respectiv Politia Municipiului Pitesti, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat; sa nu isi schimbe locuinta fara incuviintarea instantei de judecata ; sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte nicio categorie de arme.

De asemenea, nu are voie sa ia legatura cu ceilalti inculpati din cauza, martori si eventuali experti si sa nu comunice cu acestia direct sau indirect in legatura cu obiectul cauzei deduse judecatii.

Presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, a fost trimis in judecata in data de 18 mai, pentru fapte de coruptie, in acelasi dosar urmand sa fie judecati, printre altii, si omul de afaceri Cornel Penescu, precum si primarul din Campulung, Ioan Calin Andrei, si fostul primar din Curtea de Arges, Gheorghe Nitu, potrivit DNA.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii DNA, Constantin Nicolescu este acuzat de folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care au ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, fals intelectual in legatura directa cu infractiunea impotriva intereselor financiare ale Comunitatilor Europene anterior mentionata, savarsite in scopul de a ascunde comiterea sau in realizarea scopului urmarit printr-o asemenea infractiune, in forma continuata, luare de mita, in forma continuata si instigare la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice in scopul obtinerii pentru altul a unui avantaj patrimonial.

La data de 26 ianuarie 2011, procurorii anticoruptie au dispus retinerea lui Constantin Nicolescu pe un termen de 24 de ore. La data de 27 ianuarie 2011, Tribunalul Arges a admis propunerea procurorilor si a dispus arestarea preventiva a acestuia pe un termen de 29 de zile.

In data de 2 februarie 2011, Curtea de Apel Pitesti a dispus inlocuirea masurii arestarii preventive cu cea a obligarii de a nu parasi tara. Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Arges, iar primul termen in dosarusl pe fond se va judeca pe data de 2 iunie.

Quarterly Report - Editia 4

Noi reguli privind exproprierile. Vor fi posibile și dacă scopul ține de "interes strategic" pentru "industria națională de apărare"
Noi reguli privind exproprierile. Vor fi posibile și dacă scopul ține de "interes strategic" pentru "industria națională de apărare"
Guvernul a aprobat joi, 30 mai, o ordonanță de urgență care prevede că Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului poate iniţia şi desfăşura proceduri de expropriere pentru...
Sute de candidaţi la alegerile europarlamentare din iunie, verificați dacă au colaborat cu Securitatea. Concluziile CNAS
Sute de candidaţi la alegerile europarlamentare din iunie, verificați dacă au colaborat cu Securitatea. Concluziile CNAS
214 candidaţi la alegerile europarlamentare au fost verificați de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii și în cazul lor au fost emise adeverinţe că nu au colaborat cu...
#Constantin Nicolescu proces coruptie, #interdicitie parasi tara proces , #stiri Constantin Nicolescu