Presedintele CJ Arges, urmarit penal. Nicolescu, suspect de fraude cu fonduri europene

Marti, 11 Septembrie 2012, ora 09:08
3359 citiri
Presedintele CJ Arges, urmarit penal. Nicolescu, suspect de fraude cu fonduri europene
Foto: Arhiva (Evenimentul Zilei)

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Arges, Constantin Nicolescu, a fost pus, marti, sub urmarire penala intr-un dosar de fraude cu fonduri europene, dupa ce procurorii DNA au efectuat o serie de perchezitii la sediul institutiei.

Nicolescu crede ca urmarirea penala este cauzata de faptul ca nu a obtinut scorul corect la referendumul din 29 iulie, arata B1 TV.

"Cred ca am gresit mult cu referendumul asta. Cred ca am gresit procentul, nu am facut 60 si am facut 55%, cred ca de aia ma ancheteaza, oricum ieri am semnat si autodenuntul. Imi pare rau ca toti angajatii sunt speriati, nu stiu cum o sa mai putem lucra. Nu o sa mai poata semna acte cu raspundere mare de frica sa nu fie anchetati. S-o fi gasit vreo virgula, vreun punct nepus la loculul lui, de aia ne-au chemat aici", a declarat Nicolescu.

Procurorii DNA au efectuat, luni, o serie de perchezitii la sediul CJ Arges, in cautarea de dovezi care sa-l incrimineze pe seful institutiei.

Frauda cu fonduri europene la CJ Arges - ce au ridicat procurorii

Constantin Nicolescu a fost trimis in judecata, pe 18 mai 2011, de procurorii DNA, care il acuza ca a luat fonduri europene de aproape 900.000 de euro in baza unor acte false.

El este acuzat de folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care au ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor, cu consecinte deosebit de grave, fals intelectual in legatura directa cu infractiunea impotriva intereselor financiare ale CE, savarsite in scopul de a ascunde comiterea sau in realizarea scopului urmarit printr-o asemenea infractiune, luare de mita, toate in forma continuata, precum si de instigare la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice in scopul obtinerii pentru altul a unui avantaj patrimonial.

S.R.

Quarterly Report - Editia 4

Marcel Ciolacu a ajuns în Turcia. Ce speră să obțină în urma vizitei VIDEO
Marcel Ciolacu a ajuns în Turcia. Ce speră să obțină în urma vizitei VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a fost primit luni, 20 mai, pe Aeroportul Internaţional Esenboga, de reprezentanţi ai autorităţilor din Ankara. El face o vizită oficială în Turcia, la invitaţia...
Clotilde Armand, încrezătoare în victoria „categorică” la Sectorul 1: ”Oamenii nu-și doresc un primar care a activat în SRI”
Clotilde Armand, încrezătoare în victoria „categorică” la Sectorul 1: ”Oamenii nu-și doresc un primar care a activat în SRI”
Clotilde Armand, primărița Sectorului 1, a fost invitata ultimei ediții a rubricii „Cu fața la alegători”, unde a vorbit despre proiectele realizate în mandatul său, despre...
#coruptie CJ Arges Nicolescu, #coruptie Nicolescu urmarire penala, #coruptie Nicolescu fonduri europene , #stiri Constantin Nicolescu