Constantin Nita n-are bani pentru strategia energetica nationala

Luni, 23 Septembrie 2013, ora 17:54
907 citiri
Constantin Nita n-are bani pentru strategia energetica nationala
Foto: Realitatea Tv

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, a declarat, luni, ca nu sunt suficiente fonduri pentru realizarea proiectului de strategie energetica nationala in acest an.

Totusi, el a sustinut ca se lucreaza la caietul de sarcini, dar proiectul nu va fi scos la licitatie in toamna, asa cum era programat, pentru ca Departamentul pentru Energie "nu are sursa de finantare", informeaza Romania Tv, care citeaza Mediafax.

Ministrul delegat a mai spus ca a ajuns la "o viziune" asupra reorganizarii sistemului energetic, insa este nevoie de modificarea unor legi pentru a putea fi aplicata.

Strategia energetica actuala este depasita, iar viitoarea ar urma sa fie elaborata de o firma privata, selectata prin licitatie, a amintit acesta, luni, intr-o conferinta de presa.

Insa in iulie, ministrul delegat pentru energie a asigurat ca va finaliza strategia chiar in acest an.

"Proiectul de strategie energetica nationala va fi realizat de o firma selectata prin licitatie la sfarsitul lunii august sau inceputul lunii septembrie", a spus atunci Nita.

In luna mai, ministrul a precizat ca in cadrul noii strategii se va pune accent pe elementele de viziune, "incercand o noua abordare fata de cea folosita la elaborarea vechii strategii, unde nu se facea decat o detaliere a resurselor energetice de care dispune tara noastra".

#Nita bani strategie nationala energetica, #fonduri strategie nationala energetica, #strategie nationala energetica , #ministru delegat