Ministrul Energiei acuza jaful de la Regia de Activitati Nucleare

Marti, 12 Martie 2013, ora 08:33
2408 citiri
Ministrul Energiei acuza jaful de la Regia de Activitati Nucleare
Foto: Arhiva

Ministrul Energiei, Constantin Nita, a acuzat conducerea Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare de "jaf de proportii".

"Un jaf de proportii cum nu mi-am putut imagina. O lipsa totala de management, un management mediocru, un management care nu a dorit sa puna aceasta companie pe criterii de eficienta. Foarte multe cadre de conducere - 200 de cadre de conducere, 16 directori, salarii, nu va spun, destul de bune. La o companie care este in pierdere, salariile ar fi trebuit sa fie ajustate, si nu sa le ia intregi, mai ales echipa de conducere. Intr-un cuvant, lucrurile nu merg bine", a spus Nita, citat B1TV, care preia Mediafax.

Ministrul a adus in discutie licitatia pentru instalatia de slam si a precizat ca firma care a castigat contractul este in insolventa.

"Pentru instalatia de slam, este inacceptabil sa pornesti de la 172 milioane de lei fara TVA si sa ajungi la 340 de milioane de lei. Si cu toate acestea nu este finalizata, ne mai trebuie sase milioane de euro ca sa fie gata.

Societatea care a castigat contractul este in insolventa si trebuie suplimentata finantarea pentru terminarea lucrarii. A doua zi dupa ce a castigat contractul, s-a facut un act aditional. Cand a castigat contractul, a doua zi s-a facut un act aditional. Este ceva de neimaginat.

Adica ai castigat licitatia, l-ai dat afara pe ala care avea un pret mai mare, dar poate era profesionist, l-ai adus pe asta cu un pret mai mic si imediat, a doua zi ai facut un act aditional. Si dupa aia inca noua acte aditionale in care n-ai mai spus cand e gata, cand e finalizarea", a explicat Nita, adaugand ca acest caz a fost sesizat Parchetului.

Nita a anuntat ca va fi reziliat un alt contract pagubos, cel de paza pe care unitatea il are cu firma detinuta de familia directorului Politiei Locale, Constantin Micsoniu, in valoare de un milion de euro/an.

Intrebat daca va fi demisa conducerea RAAN, ministrul delegat pentru Energie a spus: "Deocamdata nu, dupa ce finalizam toata analiza, dar vin clipe si mai grele".

#Constantin Nita Regia Activitati Nucleare, #conducere Regia Activitati Nucleare , #ministru delegat