Nita: Daca tot stric tot in sistemul energetic, merg pana la capat (Video)

Miercuri, 17 Aprilie 2013, ora 17:30
2060 citiri
Nita: Daca tot stric tot in sistemul energetic, merg pana la capat (Video)

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, a declarat ca nu se gandeste sa vanda pe bursa un pachet de pana la 10% din actiunile statului la OMV Petrom (SNP) si, referindu-se la unele acuzatii care ii sunt aduse, a precizat ca, daca tot strica sistemul energetic, va merge pana la capat.

"Nu cred ca vindem actiunile la Petrom, am in vedere un alt mod de lucru. Daca tot stric tot in sistemul energetic, merg pana la capat", a afirmat Nita intr-o conferinta de presa.

In 2011, statul a incercat sa vanda pe bursa aproape 10% din actiunile pe care le mai are la OMV Petrom, dar a esuat, investitorii nefiind interesati sa cumpere titlurile.

Totodata, la privatizarea Petrom, in 2004, statul a promis angajatilor companiei ca vor primi pana la 8% din actiuni. Pana in prezent, insa, angajatii nu au primit aceste actiuni.

"Daca legea spune ca trebuie sa dam 8% la salariati, vom da", a spus Nita, intrebat daca are in vedere sa reia acest demers.

OMV Petrom este controlata de grupul austriac de petrol si gaze OMV.

In ultimele zile, Nita a fost subiectul unor critici aduse de presa si de catre oameni politici, privind luarea unor masuri precum spargerea Hidroelectrica, transferul Transelectrica la Ministerul de Finante, accesul garantat in piata pentru complexurile Oltenia si Hunedoara si infiintarea unor sedii Transgaz si Romgaz la Bucuresti.

#Contantin Nita vanzare Petrom, #vanzare actiuni Petrom, #vanzare bursa Petrom , #ministru delegat