Nita: Vom privatiza pachetul majoritar la Electrica prin vanzare la bursa

Marti, 22 Ianuarie 2013, ora 17:49
1930 citiri
Nita: Vom privatiza pachetul majoritar la Electrica prin vanzare la bursa
Foto: gov.ro

Autoritatile vor privatiza pachetul majoritar de actiuni de la Electrica prin vanzare pe bursa, toate filialele de distributie urmand sa fie preluate de actionarul majoritar, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, marti, dupa intalnirea cu reprezentantii Fondului Monetar International.

"La Electrica incercam sa privatizam majoritar si astfel toate filialele de distributie vor fi preluate de actionarul majoritar. Va fi vandut pachetul majoritar pe bursa", a afirmat Constantin Nita.

Primele companii care vor avea management privat vor fi Transgaz, Nuclearelectrica si Romgaz, a adaugat acesta.

"Complexul Energetic Oltenia nu poate fi introdus intr-un proces de privatizare, nici CE Hunedoara. De-abia au fost infiintate si va mai dura pana la listare si pana la introducerea managementului privat", a afirmat Constantin Nita.

Reprezentantii Ministerului Economiei s-au intalnit marti cu delegatia Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale, aflata in Romania incepand din 15 ianuarie, pentru a saptea si a opta evaluare a acordului Stand By cu Romania. In cadrul vizitei, programata sa se deruleze pana pe 29 ianuarie, vor fi analizate subiecte precum evolutiile recente ale economiei romanesti, reformele structurale si bugetul pentru 2013.

Valoarea totala a actualului acord al FMI cu Romania este de 3,6 miliarde de euro, reprezentand aproximativ 300 la suta din cota pe care Romania o are la Fond.

#Nita privatizare Electrica, #Constantin Nita manageri privati , #ministru delegat