Reactor nuclear de un miliard de euro, construit la Mioveni

Miercuri, 18 Decembrie 2013, ora 21:38
5529 citiri
Reactor nuclear de un miliard de euro, construit la Mioveni

Constantin Nita, ministrul Delegat pentru Energie, a dezvaluit, miercuri, ca un nou tip de reactor nuclear pentru productia de energie va fi construit la Mioveni, in judetul Arges.

"Proiectul se va desfasura pe 15-20 de ani si costa un miliard de euro. Este un proiect european. Guvernul sprijina acest proiect si speram ca in perioada urmatoare sa gasim sursele de finantare, atat interne, cat si din fonduri europene", a spus Nita, miercuri, intr-o conferinta de presa, potrivit Mediafax.

Potrivit ministrului, proiectul cu finantare europeana va fi rezultatul unei colaborari intre Regia Autonoma de Tehnologii pentru Energia Nucleara - Sucursala Instititul de Cercetari Nucleare Pitesti, Ansaldo Nucleare si ENEA.

"Ansaldo a lucrat pentru U1 si U2 si sunt convins ca vor avea o contributie importanta si pentru U3 si U4. ENEA are un rol important in progresul celeia de-a patra generatii nucleare. Tehnologiile aduc progres. Romania isi pastreaza optiunea pentru energia nucleara", a conchis ministrul Delegat pentru Energie.

#Constantin Nita reactor nuclear Mioveni, #investitie energie Mioveni Arges , #ministru delegat