Efectele deciziei CCR pe completuri: Inalta Curte a ramas in pronuntare in cazul primei contestatii in anulare

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Luni, 18 Februarie 2019, ora 11:34
4409 citiri
Efectele deciziei CCR pe completuri: Inalta Curte a ramas in pronuntare in cazul primei contestatii in anulare
Foto: Ziare.com

Completul de 5 judecatori de la Inalta Curte a ramas in pronuntare in dosarul in care fostul ministru al Energiei, Constantin Nita, a facut contestatie in anulare impotriva sentintei definitive de condamnare la 4 ani de inchisoare pentru fapte de coruptie.

Contestatia in anulare este o cale extraordinara de atac. Avocatii lui Nita au solicitat desfiintarea condamnarii definitive si rejudecarea apelului, in baza deciziei CCR privind formarea completurilor de 5 judecatori.

Procurorul DNA a pus concluzii de admitere a acestei solicitari.

"Nu comentez nimic legat de aceasta chestiune. Am incredere ca contestatia mea va fi admisa. Totdeauna am avut incredere in completul de 5 judecatori, important este ca intr-un proces sa se tina cont de probe si nu de vorbe", a declarat Constantin Nita.

Acesta este primul dosar in care completurile de 5 judecatori urmeaza sa se pronunte daca desfiinteaza o decizie definitiva de condamnare in baza deciziei CCR.

Pe rolul instantei astazi au termen, tot pe contestatii in anulare, mai multe persoane: Dan Sova, Adrian Severin si inculpati din dosarele "Gala Bute" si "Privatizarile strategice".

#Constantin Nita judecat, #contestatie anulare Nita , #ministrul Economiei