Ministrul Economiei dezvaluie ce se intampla cu Oltchim si cat trebuie investit in combinat

Joi, 06 Martie 2014, ora 11:55
2659 citiri
Ministrul Economiei dezvaluie ce se intampla cu Oltchim si cat trebuie investit in combinat

Termenul pentru inscrierea investitorilor interesati de privatizarea combinatului Oltchim Ramnicu Valcea este 28 martie, declara ministrul Economiei, Constantin Nita. El precizeaza ca societatea nu va putea fi repusa eficient in circuitul economic, daca nu vin competitori care pot investi minim 500 de milioane de euro.

Constantin Nita spune, la RFI Romania, ca procedura de privatizare a Oltchim va fi reluata.

"Termenul pentru inscrierea competitorilor, a investitorilor este 28 martie. Eu sper ca pana atunci sa avem cat mai multi investitori la aceasta companie si in felul acesta sa creasca nivelul de competitie, pentru ca asteptam investitori care au potenta financiara si care pot sa investeasca acolo minim 500 de milioane de euro, altfel nu vom putea sa repunem in circuitul economic pe baza de eficienta aceasta companie", a declarat ministrul Economiei.

Miscare surpriza la Oltchim: Guvernul va prelua rafinaria Arpechim Pitesti

Intrebat daca Oltchim va fi vandut la pachet cu Arpechim, Constantin Nita a raspuns: "Sunt multi investitori care au solicitat lucrul acesta, dar sigur, depinde si de intelegerea care se va realiza cu Petromul, pentru ca pana la urma, Arpechimul apartine unei companii private, Petromul si trebuie discutat cu aceasta companie".

Citeste mai multe despre Constantin Nita: Asteptam competitori care pot investi la Oltchim minim 500 de milioane de euro, pe RFI Romania.

Eveniment Quarterly Report

BERD a revizuit în scădere prognoza privind evoluția economică a României în acest an
BERD a revizuit în scădere prognoza privind evoluția economică a României în acest an
Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a înrăutăţit estimările privind evoluţia economiei româneşti în 2023 şi în 2024, potrivit unui raport publicat miercuri de...
Volume record la BVB în primele 8 luni - TradeVille
Volume record la BVB în primele 8 luni - TradeVille
Volume Record La BVB în Primele 8 Luni Valoarea totala de tranzacționare cu toate tipurile de instrumente financiare listate pe Piața Reglementata a atins un nou record de 24.5 mld. RON, in...
#Constantin Nita investitii Oltchim, #Constantin Nita vanzare Oltchim , #ministrul Economiei
Comentarii
Poza drillssnow
drillssnow
rank 5
500 mil euro? atunci inchideti pravalia , ca nu vine