Nita: Probabil in aprilie se va face ultima crestere de preturi la gaze naturale

Luni, 17 Martie 2014, ora 23:32
2214 citiri
Nita: Probabil in aprilie se va face ultima crestere de preturi la gaze naturale
Foto: TVR

Ministrul Economiei, Constantin Nita, a declarat, luni, ca, probabil, ANRE va face in luna aprilie ultima marire de preturi in domeniul gazelor naturale.

"Asa cum bine stiti, energia electrica este liberalizata de la 1 ianuarie, in afara de consumatorul casnic, iar probabil ca in luna aprilie ANRE va face ultima marire de preturi in domeniul gazelor naturale, urmand ca tot in anul acesta sa dam drumul la bursa de gaze, ceea ce speram ca pretul sa aiba o anumita stabilitate si pe piata gazelor din Romania.

Aici nu am facut altceva decat sa respectam Memorandumul incheiat cu Comisia Europeana si FMI si facem eforturi ca pretul gazelor naturale sa nu ajunga la calendarul care a fost stabilit pana la sfarsitul anului 2014", a declarat Constantin Nita in plenul Camerei Deputatilor la dezbaterea motiunii simple initiate de PDL "Sectorul energetic, ruinat de mafia PSD-ista", informeaza Mediafax.

Ministrul Economiei a criticat Guvernul Boc pentru modul in care a tratat sistemul energetic si PDL pentru ca faptul ca acum critica marirea accizei la carburanti.

"Pai, ati uitat sintagma 'aici sunt banii dumneavoastra', chiar ati uitat-o? Doriti sa facem autostrazi in Romania, cu ce bani? Avem nevoie de acesti bani pentru a putea sa investim in infrastructura. Deci, faptul ca va opuneti la aceasta taxa mi se pare o ipocrizie", a mai spus Constantin Nita.

Motiunea simpla depusa de PDL va fi supusa la vot marti in Camera Deputatilor.

#Constantin Nita preturi gaze, #crestere preturi gaze, #Motiune simpla PDL gaze , #ministrul Economiei