Ziare.com

Constantin Nita: Legile austeritatii sunt proaste, fara corespondent in UE

Marti, 29 Iunie 2010, ora 15:29

   

Constantin Nita: Legile austeritatii sunt proaste, fara corespondent in UE
Reducerea masiva a salariilor in sistemul bugetar cu 25% va afecta in egala masura 'pensiile si toate bugetele sociale, crescand deficitul in aceste sectoare, deoarece persoanele care vor fi date afara vor deveni consumatori din fondul de somaj, nu contributori la fondurile de asistenta sociala', a declarat fostul ministru al IMM-urilor, social-democratul Constantin Nita.

'Sunt doua legi proaste, care nu au corespondent in Uniunea Europeana', a afirmat Nita, in cadrul unui interviu acordat Agepres, imediat dupa votul din Parlament de punere in acord cu deciziile Curtii Constitutionale a legilor privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar, pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea.

'Apreciem verdictul dat de Curtea Constitutionala referitor la reducerea pensiilor cu 15 la suta. Era previzibila decizia Curtii, atat pentru ca era neconstitutionala, cat si pentru faptul ca nici o tara europeana nu a adoptat un asemenea proiect de lege', a subliniat vicepresedintele PSD, Constantin Nita.

Nici reducerea salariilor nu este o masura corecta, in opinia lui, deoarece nicaieri 'nu s-au adoptat reduceri cu 25 la suta, Spania operand o reducere a salariilor, dar numai cu 5 la suta, ceea ce este foarte diferit de nivelul aprobat in Romania.

Reducerea atat de masiva a salariilor va conduce la o scadere dramatica a consumului, la o scadere a nivelului de trai, cu atat mai mult cu cat scaderea salariilor va avea loc concomitent cu cresterea tarifelor si a preturilor, cauzata de cresterea TVA si de marirea costurilor de intretinere a apartamentelor. Iata tabloul unei tari coplesite de taxe si impozite, in lipsa oricarei masuri de crestere economica', sustine Constantin Nita.

Plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului a pus, marti, in acord legile privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar, pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea, cu deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR).

Raportul comisiilor juridice reunite referitor la eliminarea articolului privind diminuarea pensiilor cu 15 la suta a intrunit 321 voturi 'pentru', 2 'impotriva' si nicio 'abtinere'.

Cel de-al doilea Raport, privind eliminarea prevederilor privind recalcularea pensiilor magistratilor, a fost adoptat cu 323 voturi 'pentru', 24 'impotriva' si 3 'abtineri'.

Citeste mai multe despre Constantin Nita legile austeritatii
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 970 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

da legile insolvabilitati si falimentului pentru IMM -uri sunt bune ???

cele pe care le-ati introdus prin ordonante de urgenta pe timp de criza ecomomica in ROMANIA ,SI CARE AU LASAT FARA LOC DE MUNCA PESTE 500.000 DE CETATENI ROMANI in perioada in care ai fost mare ministru al imm-urilor si ati trait in concubinaj cu PDL-ul ???
fiti ai dracu de parveniti !!!mancavar ciuma de hoti !!!

 

 

Nu doar UE este standardul

Legile nu se dau daca exista sau nu "corespondent in UE" ci daca este sau nu nevoie de ele. Iar situatia grava (economica, politica, etc) din Romania nu are nici un corespodent in UE.

 

 

Sa fiu iertat dar,

nici domnul senator psd,Nita nu
are corespondent.Asa ca...

 

 

Fost ministru? Cind?

Cumva in perioada in care s-a adoptat impozitul forfetar?
Minca-l-ar tata pe el de bucaliu ce e! Uite-l ce greu o duce pe criza asta! Cum merg afacerile? Mai prost acu' cu guvernarea alorlalti, nu? Abia astepti sa te reinministrezi din nou, ai?

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor