Constantin Nita explica de ce a mers PSD la consultarile cu Basescu

Luni, 13 Decembrie 2010, ora 19:54
1323 citiri
Constantin Nita explica de ce a mers PSD la consultarile cu Basescu

Constantin Nita, vicepresedintele PSD, a explicat luni seara de ce a decis partidul sau sa mearga totusi la consultarile cu presedintele Traian Basescu, precizand ca social democratii au fost cei care au solicitat consultari separate, motiv pentru care trebuiau sa participe.

Nita a explicat ca social-democratii i-ar fi cerut presedintelui Basescu sa organizeze consultari separate cu Opozitia pentru ca nu doreau sa fie pusi in acelasi loc cu Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR).

"Noi am cerut presedintelui sa organizeze cu Opozitia consultari separate, stiind ca la consultari participa si UNPR. Noi nu aveam cum sa nu mergem stiind ca noi am cerut aceasta intalnire separat", a declarat Constantin Nita, la Antena 3.

Acesta a adaugat ca PSD si-a expus punctul de vedere in fata presedintelui cu privire la buget si la Legea Pensiilor si Legea Salarizarii. Potrivit lui Constantin Nita, PSD ar avea aproximativ 6.000 de amendamente la Legea Bugetului.

"Presedintele Victor Ponta a explicat ca lucrarile Parlamentului vor fi blocate atata timp cat la conducerea Camerei Deputatilor va fi Roberta Anastase", a declarat Constantin Nita.

Faptul ca am mers la consultari nu inseamna ca dam mana cu cineva

Liderul PSD a precizat ca participarea PSD la discutiile cu presedintele Basescu nu inseamna ca a existat si o intelegere: "Faptul ca am mers la o discutie nu inseamna ca dam mana cu cineva, discutia poate fi si in contradictoriu", a spus Nita, adaugand ca PSD are o intelegere cu PNL si PC de a lupta contra PD-L.

Ponta: PSD nu merge la consultarile de la Cotroceni decat daca e chemat singur

PSD se duce la consultarile cu Basescu, de la ora 17.00

Presedintele Traian Basescu a invitat partidele si formatiunile parlamentare la consultari, luni, incepand cu ora 15.00, iar Opozitia a fost chemata la consultari separate, incepand cu ora 17.00.

Dupa ce, in urma unei intalniri a partidelor de Opozitie, reprezentantii Partidului Liberal (PNL) si ai Partidului Conservator (PC) au anuntat ca nu vor participa la consultari, social-democratii au mers la Cotroceni pentru a discuta cu presedintele Basescu.

Eveniment Quarterly Report

Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Cu doar câteva luni înainte de maratonul celor patru rânduri de alegeri din 2024, partidele parlamentare au început să îmbrățișeze fenomenul traseismului politic și au deschis ușa, cu...
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat duminică, 24 septembrie, că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă. Administraţia Străzilor Bucureşti execută, în prezent, reparaţii...
#Constantin Nita, #Nita consultari Basescu, #consultari PSD Basescu , #stiri Constantin Nita