Constantin Nita: Ministerul de Finante nu trebuie sa ajunga la PNL (Video)

Joi, 13 Decembrie 2012, ora 11:20
3626 citiri
Constantin Nita: Ministerul de Finante nu trebuie sa ajunga la PNL (Video)

Ministerul de Finante din viitorul Guvern USL nu trebuie sa fie al PNL, ci al partidului care a dat premierul. Acest minister reprezinta "mana dreapta a oricarui prim-ministru". E nevoie de un ministru "pragmatic si cu viziune", care sa nu se limiteze la o "activitate strict contabila", este de parere vicepresedintele PSD, Constantin Nita.

Intrebat daca ar fi de acord ca Ministerul de Finante sa fie al PNL, Constantin Nita a raspuns: "Nu, pentru ca dupa opinia mea, Ministerul de Finante reprezinta mana dreapta a oricarui premier".

"Ministerul de Finante trebuie sa fie de regula al celui care reprezinta partidul de guvernamant sau cel care are primul-ministru. Asta este o chestiune la care eu tin foarte mult", a afirmat vicepresedintele social-democrat, pentru RFI Romania.

Nita precizeaza ca "prim-ministrul trebuie sa-si implementeze un anumit program si de regula, el trebuie sa aiba intotdeauna, zi si noapte, un ministru de Finante care sa-i dea solutiile necesare de implementare a unor proiecte si programe. Este nevoie de un ministru de Finante pragmatic si cu viziune, care sa nu se limiteze la o activitate strict contabila".

Vicepresedintele PSD spune in concluzie ca "Ministerul de Finante trebuie sa fie categoric al prim-ministrului!".

Antonescu: Ministrul de Finante din PNL, dorinta prioritara a partidului

Ministerul de Finante este dorit "cu prioritate" de PNL la stabilirea listei Executivului dupa alegeri, a anuntat presedintele liberal, Crin Antonescu, la inceputul lunii decembrie.

"Sa stiti ca si PNL si PSD sunt partide care pot alinia garnituri complete pentru un Guvern si pe noi nu ne intereseaza doar ministerele economice, sunt ministere foarte importante care au fost gestionate in acest Guvern de liberali si care pot fi gestionate in continuare, dar sigur ca Ministerul Finantelor face parte, sa spun asa, dintr-o traditie sau dintr-o dorinta prioritara a PNL", a declarat co-presedintele USL.

Citeste mai multe despre Nita (PSD): Ministerul de Finante nu trebuie sa ajunga la PNL!, pe RFI Romania.

Eveniment Quarterly Report

Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Cu doar câteva luni înainte de maratonul celor patru rânduri de alegeri din 2024, partidele parlamentare au început să îmbrățișeze fenomenul traseismului politic și au deschis ușa, cu...
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat duminică, 24 septembrie, că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă. Administraţia Străzilor Bucureşti execută, în prezent, reparaţii...
#Constantin Nita minister Finante PNL, #Nita minister Finante PSD, #impartire ministere Guvern Ponta, #Antonescu ministru Finante PNL, #guvern PNL ministru Finante , #stiri Constantin Nita