Deputat al Forumului Germanilor: Opriti-l pe domnul Nita!

Marti, 09 Aprilie 2013, ora 21:50
2794 citiri
Deputat al Forumului Germanilor: Opriti-l pe domnul Nita!
Foto: economica.net

Deputatul Forumului Democrat al Germanilor din Romania (FDGR) Ovidiu Gant protesteaza fata de ideea ministrului delegat al Energie, Constantin Nita, de a muta sediile Romgaz si Transgaz de la Medias la Bucuresti. "Nu are niciun fundament economic", a spus Gant.

Marti, Ovidiu Gant a citit o declaratie politica in Parlament, intitulata "Opriti-l pe domnul Nita!", in care ii cere premierului Victor Ponta sa nu aprobe transferarea sediilor Romgaz si Transgaz la Bucuresti.

"Domnule prim-ministru, demersul domnului Nita nu are niciun fundament economic, presupune cheltuieli inutile, pune in pericol situatia locurilor de munca din Medias, dezvoltarea intregii regiuni si nu poate fi facut dupa bunul plac al unui ministru", a declarat Gant, citat de Mediafax si preluat de Romania Libera.

"Intentia domnului Nita contravine flagrant directiei politice a Guvernului dumneavoastra, insemnand o noua concentrare la Bucuresti a unei activitati in desfasurare la Medias cu foarte bune rezultate", a adaugat deputatul FDGR.

El i-a recomandat premierul sa-i explice lui Constantin Nita "ce inseamna descentralizare". "Poate ar fi util sa dispuneti stoparea demersului initiat de catre domnul Nita referitor la Romgaz si Transgaz", a concluzionat Gant.

Greva japoneza la Romgaz Medias. Iohannis: Mutarea sediului la Bucuresti, o eroare

Marti, la Medias, a avut loc un miting de protest organizat de primarul Teodor Neamtu, la care au participat cateva sute de angajati ai Romgaz si Transgaz. Saptamana trecuta, joi, peste 300 de angajati ai Romgaz au fost in greva japoneza fata de intentiile ministrului Nita de a muta conducerea societatii la Bucuresti.

#transfer Romgaz Transgaz, #Medias protest Nita, #Constantin Nita Romgaz , #stiri Constantin Nita