DNA a pus sechestru pe averea fostului ministru Constantin Nita

Vineri, 10 Iunie 2016, ora 09:40
4942 citiri
DNA a pus sechestru pe averea fostului ministru Constantin Nita
Foto: Arhiva (B1 TV)

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au pus, vineri, sechestru pe averea deputatului Constantin Nita, fost ministru al Energiei.

Nita a venit, vineri dimineata, la sediul DNA, pentru a i se comunica decizia procurorilor, arata News.ro. La plecare, acesta nu a dorit sa faca declaratii.

Masura a fost luata intr-un dosar de trafic de influenta in care Nita este acuzat ca, pe vremea cand era ministru al Energiei, ar fi primit de la un om de afaceri 30.000 de euro si peste 300.000 de lei ca sa intervina la primarul unui oras pentru incheierea unui contract.

DNA a transmis ca Nita ar fi cerut ca banii respectivi sa fie folositi la cheltuieli ale organizatiei judetene a partidului.

In plus, procurorii au mai spus ca Nita a solicitat un comision de 5% din valoarea unui contract incheiat de firma omului de afaceri cu primaria unui municipiu. Comisionul din valoarea contractului, de aproximativ 3,4 milioane de lei, trebuia sa ii fie remis lui Nita in doua forme: cash si printr-un contract de consultanta fictiv.

Pe 25 aprilie, in acest dosar, Nita a fost pus sub control judiciar pe cautiune, stabilita la 150.000 de lei.

#sechestru avere Nita, #DNA sechestru avere Nita, #sechestru avere Constantin Nita , #stiri Constantin Nita