Fostul ministru Nita, unul dintre beneficiarii deciziei CCR, saluta ordonanta lui Tudorel Toader si o posibila amnistie

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Luni, 21 Ianuarie 2019, ora 10:56
6075 citiri
Fostul ministru Nita, unul dintre beneficiarii deciziei CCR, saluta ordonanta lui Tudorel Toader si o posibila amnistie
Foto: Ziare.com

Fostul ministru al Energiei, Constantin Nita, condamnat definitiv la 4 ani de inchisoare pentru trafic de influenta si care contesta sentinta in baza deciziei CCR privind constituirea completurilor de 5 judecatori, declara ca demersul lui Tudorel Toader este corect, iar o posibila amnistie ar fi buna.

Constantin Nita a fost eliberat din penitenciar la sfarsitul anului trecut, dupa ce Inalta Curte a admis, in principiu, cererea sa de contestatie in anulare facuta impotriva sentintei definitive. Nita avea termen astazi la Inalta Curte, dar dosarul sau a fost amanat pana cand Sectiile Unite urmeaza sa decida daca a fost vorba de o schimbare de jurisprudenta in cazul repartizarii dosarelor.

"Parerea mea este ca am fost condamnat nevinovat, datorita unui dosar facut la comanda. Prin urmare, cred ca am stat absolut degeaba in puscarie", a declarat Nita, la iesirea din sala de judecata.

Potrivit acestuia, CCR a procedat corect in cazul deciziei privind constituirea completurilor de 5 judecatori.

"Foarte corect"

Despre anuntul ministrului Justitiei, Tudorel Toader, privind ordonanta de urgenta, fostul ministru al Energiei spune ca este foarte corect: "Foarte corect. Pentru ca toata lumea trebuie sa respecte legea. Si cel care este inculpat, condamnat si cel...."

Despre o posibila gratiere sau amnistie, Nita este ferm: "Nu stiu daca amnistia este o varianta, dar amnistia ar fi buna si pentru cei care au suferit anumite abuzuri din partea institutiilor, dar si pentru institutii pentru a-si reabilita imaginea fata de abuzurile pe care le-au facut", a conchis Nita.

Condamnarea lui Nita

Fostul ministru al Energiei Constantin Nita a fost condamnat, in iunie 2018, de magistratii instantei supreme, la o pedeapsa de patru ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta.

Sentinta este in dosarul in care este acuzat ca ar fi primit de la omul de afaceri Tiberiu Urdareanu 30.000 de euro si peste 300.000 de lei ca sa intervina la primarul Iasiului pentru atribuirea unui contract firmei UTI privind managementul traficului din oras.

Dragnea l-a dat exemplu

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat in luna octombrie intr-o emisiune televizata ca in Romania "trebuie data amnistie", din cauza abuzurilor din Justitie si a magistratilor care au dosare penale.

In emisiune, liderul PSD a dat exemplul fostului ministru Constantin Nita, care era in puscarie, si in motivarea caruia s-ar fi scris ca nu sunt probe ca a luat mita, dar nici el nu a putut demonstra ca nu a luat.

Quarterly Report - Editia 4

Preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din întreaga țară vor fi desemnați prin tragere la sorţi computerizată
Preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din întreaga țară vor fi desemnați prin tragere la sorţi computerizată
Autoritatea Electorală Permanentă a transmis sâmbătă, 18 mai, că preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din ţară şi locţiitorii acestora la alegerile pentru membrii...
De ce spune Mircea Geoană că sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa. „Hai să fim serioși”
De ce spune Mircea Geoană că sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa. „Hai să fim serioși”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat sâmbătă, 18 mai, la Congresul Studenţilor din România, de la Palatul Parlamentului, că sistemul de vot din România este cel mai...
#constantin nita contestatie anulare, #Constantin Nita amnistie, #Constantin Nita Tudorel Toader , #stiri Constantin Nita