Scandal intre administratia judeteana si chiriasii din Bastionul Terezia

   

Renovarea Bastionului Maria Terezia din Timisoara naste mari conflicte intre patronii care au firme in acest spatiu si administratia judeteana, acestea luand amploare si ajungand chiar pe masa procurorilor DNA, transmite corespondentul ROMPRES.

Marti dupa-amiaza, chiriasii firmelor evacuate l-au acuzat, intr-o conferinta de presa, pe liderul Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, ca urmareste sa-i evacueze pe ei pentru a aduce in spatiu o alta firma, preferata.

Mircea Tonenchi, patronul uneia dintre firmele care a obtinut castig de cauza din partea instantei, dar care a fost evacuata fortat din Bastion, a declarat ca este convins ca toate "actiunile de reprimare", care constau in ingradirea cu lanturi a spatiului unde isi are sediul societatea sa si evacuarea fortata, au fost executate "la comanda lui Ostaficiuc".

Pe de alta parte, Jana Lavrits, purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean Timis, a declarat ca administratia judeteana intentioneaza sa depuna recurs la decizia instantei primare, care i-a repus in drepturi pe patroni, deoarece lucrarile de renovare la Bastion trebuie sa inceapa, altfel riscand sa se piarda o finantare europeana de circa 7 milioane de euro.

Avocatul patronilor, Florin Kovacs, a anuntat ca a depus la DNA o plangere impotriva lui Ostaficiuc, pe care il acuza de abuz in serviciu, trafic de influenta si luare de mita. Potrivit avocatului Florin Kovacs, exista informatii "despre o persoana din lumea interlopa, care ar fi dat o suma importanta de bani cuiva cu functie importanta din Consiliul Judetean Timis, pentru a ocupa acest spatiu, si datorita caruia s-a ajuns la evacuarea in forta, fara titlu executoriu".
Miercuri, 10 Octombrie 2007, ora 10:10
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
FOTO Cea mai mare plantatie de aronia din Romania se afla la Charlottenburg. Afacere sanatoasa cu regina fructelor de padure
O familie de timiseni a pus bazele primei si celei mai mari plantatii de aronia din Romania, o ...
Sondaj TV Europa Nova Timisoara: Primarul Lugojului se va alege intre Boldea si Buciu
Cea mai cunoscuta televiziune din vestul tarii a facut public un sondaj de opinie cu privire la ...
A crescut rata de infectare cu COVID in Timis. Localitatile in care au aparut 61 de noi cazuri de coronavirus
TIMISOARA. Autoritatile au anuntat bilantul ultimelor 24 de ore in Timis, care indica 61 de noi ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor