Despre Constantin Rotaru
Constantin Rotaru este economist si om politic. A candidat la alegerile prezidentiale din noiembrie 2014 si a obtinut doar 0,30% din voturi.
Nascut pe 23 iulie 1955, in satul Launele de Jos, comuna Danicei, judetul Valcea, este casatorit si are un copil.
A fost deputat de judetul Valcea in legislatura 1992-1996, ales pe listele Partidului Socialist al Muncii (PSM), iar in prezent conduce Partidul Alianta Socialista (PAS).
A mai candidat la alegerile prezidentiale din noiembrie 2009, din partea Partidului Alianta Socialista si a obtinut 0,45% din voturi.
In 2007 a candidat la alegerile pentru Parlamentul European din noiembrie, dar nu a ocupat niciun loc.
Studii
A absolvit Facultatea de Stiinte Economice din Bucuresti, apoi un masterat in Economie si tehnici de comunicare economica.
Activitate politica
Din anul 2004, Partidul Alianta Socialista devine membru al Partidului Stanga Europeana (PSE), iar Constantin Rotaru este ales membru al Consiliului Presedintilor in Partidului Stanga Europeana
In aprilie 2004, a fost ales presedinte al Partidului Alianta Socialista (PAS)
In 2003 fondeaza Partidul Alianta Socialista
In 1995, devine membru al Biroului Executiv si vicepresedinte al PSM
Intre 1992 si 1995 a fost membru al Comitetului Director al PSM
In legislatura 1992-1996, a fost ales in functia de deputat de judetul Valcea, pe listele PSM, a fost membru al Comisiei pentru buget, finante si banci din Camera Deputatilor
In 1990 devine membru al Partidului Socialist al Muncii (PSM) si presedinte al Comitetului Judetean Valcea al PSM.
Din 1977 pana in 1989 a fost membru al Partidului Comunist Roman.
Activitate profesionala
In anul 1996, revine ca director general al SC ROTAREXIM SA Ramnicu Valcea.
In 1990 a infiintat societatea Rotarexim SA, pe care a condus-o pana in 1992
In perioada 1978-1990 a fost sef al Atelierului de Productie SERIGRAFICA din cadrul Intreprinderii de Productie, Prestari si Constructii din Ramnicu Valcea
Intre 1977 si 1978 a fost presedinte al Cooperativei de Productie, Achizitie si Desfacerea Marfurilor din Danicei
In perioada 1976-1977 a fost sef de sectie la Asociatia Economica Intercooperatista de Productie Industriala din Vitomiresti
Despre criza si capitalism
Infiintat in 2003, Partidul Alianta Socialista a adoptat parte din ideologia comunista si a asimilat coagulat intreaga stanga (NPCR si PCR).
Intr-un interviu acordat in aprilie 2009, Constantin Rotaru si-a exprimat conceptiile despre sistemul capitalist.
„Solutiile de iesire din criza intr-un termen cat mai scurt si fara suferinte foarte mari din partea populatiei nu sunt pe placul celor care ne conduc. Atunci cand spun cei care ne conduc ma refer atat la oamenii politici care ocupa toate functiile de conducere in administratia locala si centrala cat si la cei care, sub umbrela lor, au ajuns mari oameni de afaceri. La fel se intampla in toate statele capitaliste. Acelasi comportament il au statele lumii intre ele.
Toate solutiile de rezolvare a crizei financiare, economice si politice duc la pierderea marilor castiguri pe care le-au obtinut imbogatitii vremurilor noastre. Ori ei nu pot accepta asa ceva. Pentru ei, ceilalti nu conteaza decat in masura in care le pot aduce bani sau preamariri. (...)
Una dintre caracteristicile capitalismului este aceea a polarizarii societatii intr-un numar foarte mic de cetateni extrem de bogati si un numar foarte mare de cetateni saraci si foarte saraci. In plus, imbogatirea peste masura nu se face prin munca ci, de cele mai multe ori, prin fapte ilicite. (...)
Un alt factor major care duce la dezorganizarea sistemului economic si financiar capitalist este coruptia. Sistemul capitalist nu numai ca este corupt, el este, in primul rand, un sistem generator de coruptie.
Starea de abatere de la moralitate, de la datorie; depravare, desfrau si venalitate sunt cultivate pe toate canalele in societatea capitalista", a spus Constantin Rotaru.