Constantin Rotaru - Ce promite

Joi, 30 Octombrie 2014, ora 15:57
4359 citiri
Constantin Rotaru - Ce promite
Foto: constantinrotaru.ro

Constantin Rotaru, candidatul Partidului Alternativa Socialista la alegerile prezidentiale din luna noiembrie, nu si-a lansat un program politic, dar vorbeste despre 25 de ani de "guvernare dusmanoasa la adresa poporului".

Alegeri prezidentiale 2014: Lista candidatilor inscrisi in cursa

"Primii doi presedinti ai Romaniei s-au comportat ca niste spectatori care i-au lasat pe toti lupii hulpavi sa distruga tara numai din dorinta de a sta confortabil la Cotroceni, iar al treilea sef de stat, autointitulat presedinte jucator, s-a plasat din start in afara Constitutiei si in fruntea celor care au vrut sa faca regulile in Romania", a declarat Constantin Rotaru.

Totul despre candidatul Constantin Rotaru

Politica externa

In programul politic al partidului, se mentioneaza ca PAS "intemeiaza obiectivele si prioritatile in domeniul politicii externe pe promovarea interesului national, apararea independentei, suveranitatii si integritatii teritoriale a Romaniei, prin mentinerea si consolidarea pozitiei de factor de stabilitate si de buna vecinatate in zona sa geografica".

Totodata, PAS militeaza pentru o "Europa formata din tari egale in drepturi si suverane, o Europa a natiunilor cu identitatile lor specifice nationale" si cere relatii de apropiere si cooperare la toate nivelele cu tarile vecine.

In ceea ce priveste Republica Moldova, PAS sustine dezvoltarea in continuare a unor relatii speciale cu Republica Moldova, peste "granita europeana" ce le separa, pentru cultivarea si consolidarea spatiului cultural si spiritual comun.

Armata/servicii

PAS considera armata "un garant al apararii independentei, suveranitatii si integritatii teritoriale a tarii, al intereselor noastre nationale, un factor de echilibru si stabilitate sociala. Ea nu poate fi folosita ca instrument de represiune impotriva propriului popor". De asemenea, capacitatea de aparare a tarii trebuie sa fie o prioritate, se arata in programul politic al PAS. Partidul Alternativa Socialista se pronunta "impotriva apartenentei la blocurile militare".

Chiar in conditiile apartenentei la NATO, PAS "se pronunta impotriva trimiterii de trupe romanesti in afara granitelor tarii si, respectand acelasi principiu, impotriva prezentei de trupe straine in interiorul hotarelor Romaniei, impotriva bazelor straine in Romania".

Sanatate, educatie

PAS militeaza pentru gratuitatea intregului proces instructiv-educativ in institutiile publice de invatamant si pentru refacerea retelei rurale de invatamant. De asemenea, partidul opteaza, "in masura asigurarii conditiilor, pentru prelungirea invatamantului obligatoriu la 12 ani, ceea ce presupune generalizarea invatamantului liceal, in conformitate cu tendintele existente pe plan mondial".

"In Romania, limba oficiala este limba romana. Ea trebuie sa fie singurul mijloc de comunicare in institutiile statului", se mai arata in programul politic.

De asemenea, PAS spune ca "asistenta medicala trebuie acordata tuturor, fara deosebire de statut social sau posibilitati financiare".

Justitie

Pe de alta parte, PAS mai arata, in programul politic al partidului, ca "militeaza pentru realizarea si consolidarea in Romania a statului socialist de drept. Dimensiunea prioritar sociala a statului socialist de drept este o conditie fundamentala pentru dezvoltarea personalitatii umane si realizarea progresului si dreptatii sociale".

Mediator

In programul partidului, se mai arata ca PAS se pronunta pentru un parteneriat eficient intre structurile societatii civile si cele ale Puterii si mentioneaza ca actioneaza "pentru dezvoltarea dialogului social, a cooperarii cu sindicatele, cu celelalte structuri ale societatii civile, organizatiile de tineret, de femei, de pensionari, sau alte categorii socio-profesionale, organizatii de caritate si de protectie a mediului, biserica ortodoxa, celelalte biserici si culte"

Economie

PAS considera ca statul este obligat sa constituie un fond national de locuinte prin care sa asigure o locuinta decenta fiecarei familii sau persoane aflate in imposibilitatea de a si-o asigura din resursele proprii.

Totodata, partidul din partea caruia candideaza Constantin Rotaru precizeaza ca "pune un accent deosebit pe adoptarea unor programe de restructurare, specializare si dezvoltare, indeosebi a ramurilor industriale competitive" si considera "necesara realizarea unor programe de investitii, cu atragerea capitalului autohton si strain, axate pe: dezvoltarea ramurilor si intreprinderilor cu inalt grad de prelucrare a materiilor prime; extinderea si modernizarea infrastructurilor; promovarea constructiilor de lucrari publice si de locuinte".

Aceste articole de prezentare a candidatilor la alegeri sunt realizate pe baza programului prezidential si declaratiilor fiecaruia dintre ei. Unde exista putine date, vor fi actualizate in timpul campaniei electorale.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#ce promite Constantin Rotaru, #candidati alegeri prezidentiale 2014, #campanie alegeri prezidentiale 2014, #Turul 1 Alegeri Prezidentiale 2014, #Campanie Constantin Rotaru prezidentiale 2014, #ce promit candidatii , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014
Comentarii
Poza trolheim
trolheim
rank 1
Muzeul "cincinalului in patru ani si jumatate"