Dacian Ciolos: Datorita viziunii lui Stroe, Dacia este o carte de vizita a Romaniei

Duminica, 18 Decembrie 2016, ora 14:45
14747 citiri
Dacian Ciolos: Datorita viziunii lui Stroe, Dacia este o carte de vizita a Romaniei
Foto: captura Youtube

Constantin Stroe a murit, sambata, dupa ce la sfarsitul lunii noiembrie a suferit un accident vascular cerebral.

Multe persoane au transmis condoleante pentru cel care a nu a renuntat cand fabrica Dacia trecea prin momente dificile si a salvat-o.

"Din pacate, azi l-am pierdut pe Constantin Stroe, fost director al uzinei Dacia, un profesionist dedicat fabricii de automobile de la Mioveni de la inceputul carierei pana in ultima zi de viata.

Cei 48 de ani in care s-a pus in slujba Dacia sunt o lectie de fidelitate fata de marca si arata un profund sentiment al responsabilitatii fata de oamenii uzinei din Mioveni", a transmis Dacian Ciolos pe Facebook.

Premierul a adaugat ca Stroe a luptat pentru privatizarea fabricii Dacia pentru ca a crezut in viitorul automobilului romanesc chiar intr-o perioada in care uzina trecea prin momente grele.

"Si datorita viziunii sale, Dacia este azi una dintre cele mai vandute si respectate marci auto din Europa si o carte de vizita a Romaniei. Dumnezeu sa-l ierte!", a incheiat seful Guvernlui.

Fostul presedinte Traian Basescu il considera pe Constantin Stroe unul dintre cei mai mari manageri pe care i-a avut tara noastra. "Daca toti managerii ar fi facut ce a facut Constantin Stroe, foarte probabil astazi aveam o industrie mult mai puternica", a spus Basescu pentru Adevarul.

Si conducerea grupului Renault a transmis un mesaj de condoleante dupa moartea lui Stroe. "Presedintele - director general Automobile Dacia, Yves Caracatzanis,comitetul de management al Grupului Renault Romania si intreg colectivul companiei isi exprima regretul profund in fata pierderii celui care, timp de 48 de ani, a scris istoria automobilului romanesc. Constantin Stroe este omul a carui viata se confunda cu marca Dacia si intreaga industrie auto din Romania", a transmis Renault intr-un comunicat.

Un mesaj de condoleante a venit si de la conducerea Consiliului Judetean (CJ) Arges. "A fost pe tot parcursul vietii un exemplu demn de urmat pentru toti colaboratorii si nu numai.

Doctor in stiinte tehnice,decorat de catre statul roman cu Ordinul National Serviciul Credincios in grad de Cavalersidecorat de catre statul francez cu distinctia Cavaler al Ordinului National al Legiunii de Onoare, Constantin Stroe a fost cel care a dus marca Dacia la stadiul de perfectiune si a facut ca numele judetului Arges sa fie rostit cu respect in intreaga lume", se arata intr-un comunicat al institutiei.

Constantin Stroe a murit sambata, la 74 de ani. El a suferit un accident vascular cerebral pe 27 noiembrie, iar a doua zi a fost operat la Spitalul Bagdasar Arseni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#Constantin Stroe murit reactii, #Constantin Stroe murit, #Constantin Stroe mort , #murit