O problema de comunicare, la baza disputei dintre prefect si presedintele CJ

   

Prefectul Harghitei, Constantin Strujan, considera ca disputa pe care a avut-o cu presedintele Consiliului Judetean (CJ), Borboly Csaba, despre cine conduce deconcentratele a avut la baza o problema de comunicare. Constantin Strujan a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca in urma unei discutii cu Borboly Csaba a ajuns la concluzia ca nemultumirea presedintelui CJ a fost generata de modul in care unele institutii deconcentrate i-au comunicat acestuia faptul ca urmeaza sa efectueze un control la institutia pe care o conduce.

'Pe domnul presedinte l-a deranjat modul ireventios si cam de sus in care s-au formulat unele adrese, care nu insemnau decat exercitarea prerogativelor de control ale institutiilor. E vorba de o problema de comunicare si trebuie sa am o discutie cu sefii serviciilor deconcentrate', a spus Strujan. Acesta a respins acuzatiile formulate de Borboly Csaba, care a spus ca Institutia Prefectului este o frana in calea descentralizarii si a subliniat ca, personal, este un sustinator al descentralizarii.

Constantin Strujan a reafirmat ca fiecare institutie isi are rolul si locul ei in actual sistem al administratiei publice si si-a exprimat speranta ca 'niciodata nu va mai exista in plan teritorial o persoana de tipul primului secretar de judet'. Prefectul Harghitei a precizat ca isi sustine, in continuare, afirmatia facuta la inceputul saptamanii legata de faptul ca sefii de deconcentrate care se vor supune presedintelui Consiliului Judetean risca sa fie demisi.

El a citat atat din Constitutie, cat si din legea administratiei publice, unde se precizeaza ca prefectul conduce serviciile deconcentrate. 'Domnul presedinte spune ca nu citesc decat Constitutia, de aceea va citesc si din legea 215 unde se stipuleaza clar ca prefectul este reprezentantul Guvernului in plan local si conduce serviciile publice deconcentrate. Daca domnul presedinte are alta parere, este parerea lui de om politic pe care nu o pot comenta', a mai spus Constantin Strujan.

El a tinut sa adauge ca, in ciuda acestei dispute, colaborarea dintre Consiliului Judetean si Prefectura Harghita ramane in continuare foarte buna. Disputa dintre cei doi sefi de institutii s-a iscat la inceputul saptamanii, cand prefectul a afirmat, in sedinta Colegiului Prefectural, ca presedintele Consiliului Judetean se comporta uneori de parca ar fi conducatorul serviciilor deconcentrate. In replica, Borboly Csaba i-a transmis lui Strujan sa citeasca si legile organice, nu doar Constitutia si l-a avertizat ca, dupa data de 6 decembrie, daca UDMR va intra la guvernare, va solicita o evaluare a activitatii Institutiei Prefectului si a deconcentratelor si unele dispozitii date de Constantin Strujan ar putea sa devina nule.
Joi, 29 Octombrie 2009, ora 11:43
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
Demersuri in vederea construirii unei fabrici pentru productia de excavatoare de gama mica si mijlocie in orasul Balan
Un teren al fostei mine a fost concesionat unui investitor si urmeaza obtinerea avizelor necesare in ...
Sesiunea Nationala de Comunicari Stiintifice Romanii din Sud-Estul Transilvaniei. Istorie. Cultura. Civilizatie.
Vineri si sambata, la Izvoru Muresului @media screen and (min-width: 1201px) { .vsdci5f6b076f0ffd9 ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor