Construcția unei secțiuni din autostrada A1 Sibiu - Pitești riscă să se oprească din cauza blocării fără explicații a fondurilor

Duminica, 02 Octombrie 2022, ora 20:38
30467 citiri
Construcția unei secțiuni din autostrada A1 Sibiu - Pitești riscă să se oprească din cauza blocării fără explicații a fondurilor
Construcția autostrăzii s-a confruntat cu probleme de la început FOTO: Facebook/ Asociația Pro Infrastructură

Fondurile alocate drumului expres Râmnicu Vâlcea – Tigveni au fost blocate, fără explicații, susține deputatului Cristian Buican, existând astfel riscul ca secțiunea șase a autostrăzii A1 Sibiu – Pitești să nu se mai construiască.

Cele mai lungi și mai scumpe tronsoane, implicit și cele mai complexe, din Autostrada A1 Sibiu Pitești, vor străbate Vâlcea, prin zona montană, la o distanță apreciabilă față de capitala județului, scrie adevărul.ro. Din acest motiv s-a decis ca Râmnicu Vâlcea să fie legat de A1 TransCarpați printr-un drum expres care se va conecta de autostrada A1, la Tigveni.

După ce s-a anunța că au fost alocate fonduri PNRR pentru realizarea drumului, la sfârșitul lui septembrie, deputatul PNL Cristian Buican a anunțat că fonduri au fost blocate. De altfel, nu a oferit alte explicații. A explicat însă de ce este atât de importantă această conexiune nu doar pentru Râmnicu Vâlcea.

„Pe culoarul reprezentat de Valea Oltului se realizează cea mai importantă legătură dintre sudul României, nordul și vestul acesteia. În prezent acest culoar trece prin Râmnicu Vâlcea. Prin realizarea Autostrăzii Pitești – Sibiu astfel încât să se realizeze traseul cel mai scurt dintre București și Sibiu, capitala județului Vâlcea se va afla la câțiva zeci de km de această importantă autostradă. Dezvoltarea în continuarea a municipiului Râmnicu Vâlcea și chiar a întregului județ depinde într-o măsură semnificativă de accesul rapid al mărfurilor și persoanelor atât spre sudul țării, cât și spre Transilvania, în special spre capitală”, a menționat parlamentarul vâlcean.

O istorie complicată

Deși s-a anunțat câștigătorul licitației care se va ocupa de documentația acestui tronson, încă este o mare necunoscută dacă și când anume se va realiza ceva efectiv.

În luna martie a anului trecut, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene publica Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), prin care 4,5 miliarde de euro urmau să fie investite pentru transport rutier și autostrăzi. Planul arăta ce autostrăzi și drumuri urma să facă Guvernul prin PNRR, printre care și drumul expres Râmnicu Vâlcea Tigveni.

Multă vreme realizarea drumului expres a creat probleme pentru autorități, care nu s-au putut decide cu privire la cea mai bună soluție.

Una dintre variante a fost ca drumul expres să coincidă cu DN73C, actualul drum național care leagă Râmnicu Vâlcea de Curtea de Argeș, prin Tigveni.

O altă variantă, mult discutată pe plan local, n-a fost luată niciodată în considerare de oficialitățile de la București.

De asemenea, au mai existat discuții și asupra formei acestui drum.

Citește și:
Senatorul AUR, Claudiu Târziu, despre faptul că Austria se va opune aderării României la spaţiul Schengen. ”E doar un pretext ruşinos”
Senatorul AUR, Claudiu Târziu, despre faptul că Austria se va opune aderării României la spaţiul Schengen. ”E doar un pretext ruşinos”
Senatorul AUR Claudiu Târziu a declarat miercuri, 7 decembrie, că autorităţile din Austria se folosesc de "un pretext ruşinos" pentru a se opune intrării ţării noastre la spaţiul Schengen,...
Spor aberant încasat de șefa DSP Bacău: „Luarea deciziilor îi afectează memoria și vederea“
Spor aberant încasat de șefa DSP Bacău: „Luarea deciziilor îi afectează memoria și vederea“
Medicii de la Direcția de Sănătate Publică Bacău au emis un buletin de analiză în baza căruia directoarea instituției, Mihaela Arim, încasează un spor de 12% pentru „solicitare...
Comentarii