Ciolacu laudă constructorii români: "Firmele noastre îşi asumă curajos investiţiile şi le finalizează impecabil"

Miercuri, 29 Mai 2024, ora 11:34
1553 citiri
Ciolacu laudă constructorii români: "Firmele noastre îşi asumă curajos investiţiile şi le finalizează impecabil"
Marcel Ciolacu, premierul României FOTO Facebook /Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a lăudat firmele de construcție din România, în cadrul unui eveniment dedicat acestora. „Aţi doborât un mit, acela că firmele româneşti nu sunt capabile să construiască autostrăzi, unităţi sanitare, stadioane sau săli de sport de nivel european”, a declarat premierul miercuri, 29 mai.

Ciolacu a apreciat în mod special faptul că firmele autohtone de construcție dovedesc că pot îndeplini standarde tehnice extrem de riguroase.

„Ştiu că, deseori, sunt companii străine de renume care refuză să participe la proiecte considerate prea complicate sau unde analiza financiară le arată că profitul nu este cel aşteptat. Ştiu că numai companiile româneşti au preluat anumite proiecte, după ce au fost reziliate contractele şi nicio altă companie străină nu a vrut să se complice cu segmente de autostrăzi, drumuri expres, clădiri care erau importante. În schimb, firmele noastre îşi asumă curajos aceste investiţii şi le finalizează impecabil. De aceea, în numele Guvernului României, vreau să vă mulţumesc pentru asta. Datorită muncii dvs, a constructorilor români, reuşim să menţinem în ultimii doi ani un ritm al investiţiilor fără precedent”, a spus premierul Ciolacu, la Conferinţei internaţionale despre inovarea în construcţii „Solving the digital puzzle in construction”- INNOCONSTRUCT 2024.

Potrivit premierului, „sectorul contribuie cu 8% la PIB-ul anual al României, având creştere de la an la an, este un motor al economiei şi va continua să reprezinte o prioritate a guvernării”.

„În vizitele mele prin ţară, ocaziile când discut cu constructorii sunt printre momentele mele favorite. Indiferent că suntem moldoveni, olteni sau ardeleni, toţi suntem oameni direcţi, şi mai ales dvs aveţi mult umor şi cu o înţelegere specială a vieţii. Sunteţi oamenii pe care îi admir cel mai mult pentru că de fapt dvs construiţi şi cred că România are nevoie de o perioadă de construcţie, are nevoie de lideri care să nu folosească ura şi dezbinarea pentru un interes politic care, de multe ori, s-a dovedit pe o perioadă foarte scurtă”, a completat premierul.

Se cere demisia lui Marcel Ciolacu. Ce l-a înfuriat atât de tare pe oficialul care nu mai crede în premierul României
Se cere demisia lui Marcel Ciolacu. Ce l-a înfuriat atât de tare pe oficialul care nu mai crede în premierul României
Marius Lulea, prim-vicepreşedintele AUR, îi cere demisia lui Marcel Ciolacu. Acesta susține că fraudarea alegerilor a fost majoră, acuzând anularea a jumătate de milion de voturi....
Materialele de construcții, în pragul unor ieftiniri substanțiale. Care sunt estimările pentru restul anului
Materialele de construcții, în pragul unor ieftiniri substanțiale. Care sunt estimările pentru restul anului
Prețurile materialelor de construcții au depășit perioada de stagnare și sunt estimate să scadă puternic în acest an pe fondul diminuării cererii. Cele mai mari scăderi ale prețurilor se...
#constructii Romania, #Marcel Ciolacu premier, #investitii constructii, #firme romanesti , #stiri Marcel Ciolacu
  1. Ultimele rezultate parțiale publicate de BEC. Unde se organizează un nou tur de departajare între candidați
  2. Florian Coldea ar fi fost consilierul secret al premierului unei țări NATO din Balcani. Legăturile cu un cunoscut cartel al drogurilor
  3. Schimbare la 180 de grade. Cum s-a modificat discursul lui Klaus Iohannis despre PSD. Politolog: „Nu a spus niciodată ceva din capul lui”
  4. Ultima spaimă a Dianei Șoșoacă: A cerut să-i fie pus telefonul în frigider. „Sistemul îmi anulează telefonul și îmi atacă TikTok-ul”
  5. Mircea Geoană nu vrea să fie candidatul PSD la prezidențiale. „Va fi anul independenților”
  6. Un nou candidat la prezidențiale își face apariția. „Sunt singurul preşedinte al partidului după 1990 care îşi asumă această misiune”
  7. Un nou protest pentru renumărarea voturilor de pe 9 iunie, organizat în Piața Victoriei. Ce transmit organizatorii participanților
  8. Cele mai noi rezultate provizorii ale alegerilor locale. PSD se menține în fruntea clasamentului
  9. Mircea Geoană, discurs cu iz electoral: ”România are nevoie să se lepede de moliciunea liderilor confecţionaţi din combinaţii şi mediocritate”
  10. George Simion, despre candidatura pentru funcția de președinte al României: „Am făcut multe greşeli, dar am fost capabil să ajung până aici”