Șantierele celui mai mare constructor român de drumuri și autostrăzi, criticate de Asociația Pro Infrastructură: „S-au întins mai mult decât le e plapuma” VIDEO

Vineri, 04 August 2023, ora 09:07
7958 citiri
Șantierele celui mai mare constructor român de drumuri și autostrăzi, criticate de Asociația Pro Infrastructură: „S-au întins mai mult decât le e plapuma” VIDEO
Pro Infrastructura spune că lucrările UMB sunt „o rușine”. FOTO: Facebook / Pro Infrastructura

Asociaţia Pro Infrastructură afirmă, într-o postare pe Facebook, că cei de la UMB – cel mai mare constructor din România – „s-au întins mai mult decât le e plapuma”, preluând proiecte de infrastructură mari pe care nu le pot realiza în ritmul şi seriozitatea care i-au caracterizat până în prezent.

„Vedem un UMB obosit şi întins dincolo de maximum pe 410 de kilometri de autostradă şi drum expres”, au transmis reprezentanţii asociaţiei, referindu-se la tronsonul 4 al Drumului Expres DEx12 Craiova-Piteşti ca la „o ruşine”.

„UMB, ruşinos pe DEx12 Coloneşti-Piteşti”, au scris, vineri, pe Facebook, cei de la Asociaţia Pro Infrastructură.

Aceştia afirmă că este unul din şantierele unde se vede foarte clar depăşirea capacităţii grupului de companii UMB.

„Simplu spus, cei de la UMB s-au întins mai mult decât le e plapuma. Au luat mai mult decât pot duce... la viteza şi seriozitatea cu care ne-au obişnuit. Cifrele seci: au ajuns la 22% stadiu fizic la sfârşit de iunie, adică la aproape doi ani de la semnarea contractului”, au mai transmis reprezentanţii asociaţiei.

Potrivit acestora, antreprenorul trebuie să pună în teren aproximativ 75% în cele 15 luni rămase, 5% pe lună în medie.

„Perfect fezabil pentru acel UMB pe care-l ştim. Dar vedem un UMB obosit şi întins dincolo de maximum pe 410 de kilometri de autostradă şi drum expres, plus alte câteva proiecte mai mici”, au scris Asociaţia Pro Infrastructură pe Facebook.

Criticile Pro Infrastructură pentru lucrarea Colonești-Oarja

Potrivit reprezentanţilor acesteia, cei aproape 32 de kilometri dintre Coloneşti şi Piteşti (Oarja) reflectă perfect noua realitate.

  • „Lotul nu este ocolit nici de cel mai ruşinos semn al mobilizării slabe: zonele verzi cu vegetaţie răsărită pe aliniamentul drumului după ce s-a decopertat terenul sau chiar s-au aşternut straturi de umplutură.
  • Nici nu ne aducem aminte ultima dată când am văzut aşa ceva pe un şantier UMB. Este drept, au fost (şi mai sunt) blocaje birocratice independente de constructor, cum ar fi exproprierile suplimentare şi aprobarea soluţiilor finale în nodul A1/Oarja şi la Albota, dar şi veşnicele păduri care trebuie scoase din circuitul forestier.
  • Dar chiar şi aşa, cei de la UMB au front de lucru suficient unde pot munci nestingheriţi... şi nu o fac”, mai arată asociaţia.

Aceştia avansează scenariu un rezervat: „Doar sperăm ca antreprenorul să nu iasă (prea tare) din termenul contractual, noiembrie 2024. Dar, cu mobilizarea actuală demnă mai degrabă de companii din Grecia, Italia şi Turcia pe care nici nu vrem să le numim, UMB va ajunge la Piteşti abia prin vara lui 2025”.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Samsung a lansat primul inel inteligent. Ce poate face Galaxy Ring și când va intra pe piață FOTO/VIDEO
Samsung a lansat primul inel inteligent. Ce poate face Galaxy Ring și când va intra pe piață FOTO/VIDEO
Compania Samsung lansează primul inel inteligent care promite funcţii de sănătate şi va fi comercializat în trei culori. Fără a lăsa jurnaliştii să-l fotografieze, Samsung a prezentat...
Renault dezvăluie modelul electric R5, inspirat din cea mai vândută mașină a sa din toate timpurile FOTO
Renault dezvăluie modelul electric R5, inspirat din cea mai vândută mașină a sa din toate timpurile FOTO
Renault a dezvăluit, la Salonul Auto Internaţional de la Geneva, mult aşteptatul model electric R5, inspirat direct de cel mai vândut vehicul al său în 1972, producătorul auto francez...
#constructori romani, #umb, #Pro Infrastructura, #autostrada, #drum expres Craiova Pitesti , #infrastructura