Comparație a medicilor între consumatorii de bere, vin și spirtoase: Cine este în pericol de boli de inimă și obezitate

Miercuri, 27 Aprilie 2022, ora 01:00
14891 citiri
Comparație a medicilor între consumatorii de bere, vin și spirtoase: Cine este în pericol de boli de inimă și obezitate
Berea produce grăsimi în organism, în timp ce vinul nu FOTO: Healthline

O echipă de oameni de știință de la Universitatea Iowa din Statele Unite, care a efectuat un studiu amplu pe mai mult de 1.800 de britanici legat de consumul a diferitelor băuturi, a ajuns la concluzii importante privind sănătatea oamenilor. Medicii au constatat că acei consumatori care au băut vin roșu și alb nu au dezvoltat grăsime dăunătoare organismului, în timp ce persoanele iubitoare de bere și spirtoase au un nivel al obezității ridicat, fiind predispuși la boli de inimă.

Astfel, experții care au realizat cercetarea, recomandă oamenilor să reducă consumul de bere și băuturi spirtoase, pentru a nu fi expuși diverselor boli, potrivit Daily Mail.

Studiul a analizat 1.869 de britanici, cu vârste cuprinse între 40 și 79 de ani, iar echipa Universității Iowa a folosit informațiile despre pacienți din baza de date Biobank, care au fost monitorizați pe o perioadă de un deceniu.

Participanții au fost clasificați ca băutori de bere, vin sau spirtoase, dacă trei sferturi din consumul total provenea dintr-un singur tip de alcool. Au fost colectate date legate de înălțime, greutate, analize de sânge, împreună cu informații despre compoziția corporală.

Rezultatele, publicate în februarie 2022 în revista Obesity Science & Practice, arată că oamenii consumau în medie 10 băuturi pe săptămână.

Descoperire alarmantă pentru omenire: Afecțiunea care a lovit lumea, 52% din populația globală suferind de ea VIDEO

Cercetătorii au descoperit că cei care au băut bere și spirtoase aveau mai multă grăsime viscerală, dăunătoare, ce mărește riscul de boli de inimă. Ei au observat că, în timp ce berea are cel mai mic procent de alcool, ea este bogată în carbohidrați și calorii, ceea ce contribuie la creșterea grăsimii, la fel cum s-a întâmplat și pentru consumatorii de spirtoase.

Vinul roșu a fost legat de niveluri scăzute de grăsime viscerală, fiind asociat și cu alte beneficii pentru sănătate, cum ar fi riscul redus de boli de inimă, hipertensiune arterială și diabet.

Descoperire revoluționară în medicină: Tratament personalizat pentru bolile autoimune la fiecare pacient

Vinul alb nu a dus la acumularea de grăsimi, însă în plus, acesta a ajutat la creșterea densității osoase, atunci când este băut cu moderație. Experții au spus că adulții ar trebui încurajați să bea cu moderație, dar să înlocuiască berea și spirtoasele cu vin, pentru a reduce riscul de creștere în greutate.

Trebuie menționat faptul că aproape două treimi dintre adulții din Marea Britanie sunt supraponderali sau obezi, în timp ce această cifră crește la 75% în Statele Unite. Un studiu efectuat în România arată că unul din 4 copii și 50% dintre adulți sunt supraponderali sau obezi.

Citește și:
Un antreprenor din Baia Mare şi-a anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale: "M-am cam săturat!"
Un antreprenor din Baia Mare şi-a anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale: "M-am cam săturat!"
Antreprenorul Silviu Zetea din Baia Mare şi-a anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale din anul 2024, la un eveniment la care au luat parte peste 400 de persoane. Acesta spune că a...
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi luni, 27 martie, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Anunțul a fost făcut vineri, 24 martie, de...
#consum alcool efecte organism, #consum bauturi, #bere sanatate, #vin sanatate, #alcool sanatate , #stiri sanatate