Business Focus: The Real Estate Event - Uniting People, Inspiring Visions
Un grup de cercetători condus de către Universitatea de Știință și Tehnologie din Norvegia, care a realizat un amplu studiu, l-a publicat în revista Nutrients pe 25 mai 2023. S-a descoperit că un consum exagerat de cafea, șase cești zilnic sau mai multe, este asociat cu un risc ridicat de demență și Alzheimer.
Medicii au examinat relația potențială dintre consumul de cafea la persoanele de vârstă mijlocie și riscul de a dezvolta demență mai târziu în viață, potrivit News Medical.
Ceaiul și cafeaua sunt băuturi consumate pe scară largă la nivel global și sunt bogate în compuși bioactivi din plante. S-a descoperit că consumul regulat de cofeină scade nivelul de amiloid și neuroinflamația, precum și îmbunătățește funcția cognitivă.
Misterul femeii care nu simte durerea: Doctorii au aflat minunea din organismul ei
În acest studiu, cercetătorii din Norvegia și Țările de Jos au investigat potențiala corelație dintre consumul de ceai și cafea în timpul vârstei mijlocii și riscul ulterior pe termen lung de a dezvolta boala Alzheimer (AD), deficiența cognitivă ușoară (MCI) și demența din toate cauzele.
Studiul denumit HUNT a fost realizat în patru etape începând din anul 1984. Studiul HUNT4 a inclus o investigație specifică privind îmbătrânirea, cunoscută sub numele de HUNT4 70+.
Pentru studiu au fost recrutați persoane cu vârsta de 70 de ani sau peste, indiferent dacă locuiesc în comunitate sau în unități de îngrijire pe termen lung. Participanții de la HUNT2 au fost recrutați între 1995 și 1997 și au participat ulterior la studiul HUNT4 70+ între 2017 și 2019.
Întorsătură dramatică a războiului Rusiei: Putin în fața unui pariu cu mize mari
Participanții au fost instruiți să își înregistreze consumul zilnic de cafea, ceai și diferite tipuri de cafea.
Rezultatul principal al studiului a fost starea cognitivă la HUNT4, care a fost evaluată la 22 de ani după evaluarea expunerii. Diagnosticul de MCI și demență a fost pus folosind criteriile Manualului de diagnostic și statistică al tulburărilor mintale.
Studiile HUNT2 și HUNT4 70+ au implicat 8.758 de participanți, cu un timp mediu de urmărire de aproximativ 22 de ani. Un total de 7.381 de persoane au fost disponibile pentru principalele analize după excluderi.
Consumul zilnic de opt sau mai multe cești de cafea a fost asociat cu un risc mai mare de a dezvolta demență în comparație cu cei care consumau de la zero la o ceașcă de cafea zilnic.
Consumul zilnic de cel puțin șase căni de cafea s-a corelat cu un risc crescut de risc de demență în comparație cu cei care au consumat de la zero la o ceașcă de cafea în fiecare zi.
Consumul zilnic de patru până la șapte căni de cafea a fost asociat cu un risc mai mare de MCI în comparație cu cei care au consumat zero până la o ceașcă de cafea.
norvegienii intra in dementa ca stau 6 luni pe an in... Vezi tot