Descoperirea medicilor după 3 ani de studiu: Un lucru făcut zilnic ține creierul sănătos și protejează memoria

Joi, 08 Iunie 2023, ora 01:18
10685 citiri
Descoperirea medicilor după 3 ani de studiu: Un lucru făcut zilnic ține creierul sănătos și protejează memoria
Consumul a două cețti de ceai zilnic ajută la sănătatea creierului FOTO: Downtown

Un grup de oameni de știință de la Universitatea Reading din Marea Britanie a efectuat un studiu amplu de-a lungul a trei ani. Experții în medicină au făcut o descoperire importantă pentru sănătatea oamenilor, constatând că servirea a două cești de ceai pe zi ajută la protejarea organelor vitale ale organismului.

Cercetătorii au descoperit că consumul a două căni de ceai pe zi - fie negru sau alb - poate ajuta la creșterea puterii creierului și la protejarea memoriei pe măsură ce îmbătrânim, potrivit Mirror.

Acest lucru se datorează faptului că substanțele chimice care apar în mod natural în ceai, care sunt numite flavanoli, stimulează puterea creierului - la rândul lor, ajutând la memorie și reamintire.

Medicii au descoperit 2 lucruri ce trebuie făcute regulat: Lipsa lor duce la boli de inimă, tulburări mintale și cancer

Experții au ajuns la concluzie după ce au studiat modul în care flavanolii – antioxidanți găsiți în multe legume, fructe, precum mere și fructe de pădure, precum și în ceai și vin – au afectat memoria a peste 3.500 de persoane sănătoase peste 60 de ani.

Un grup de studiu a luat 500 mg pe zi, ceea ce este același ca și în două căni de ceai. Între timp, un alt grup a primit placebo, adică o pastilă fără niciun efect.

În timpul studiului de trei ani, participanților li s-au dat sarcini de amintire a cuvintelor pentru a-și testa memoria.

Și la sfârșitul studiului, s-a constatat că cei care au digerat flavanol, adică au băut ceai, au fost cu 10,5% mai buni în medie, crescând la 16% pentru cei care au început cu cel mai mic aport din dieta lor generală.

Avertisment înspăimântător pentru omenire: O tehnologie avansată va ucide mulți oameni în 2 ani VIDEO

Profesorul Gunter Kuhnle, de la Universitatea din Reading, a spus că băutul ceaiului este „cea mai ușoară cale” de a crește aportul de flavanoli. El a adăugat: „Două cești vor oferi suficient pentru mulți oameni.

„Dacă bei ceai, nu contează cu adevărat dacă vrei să bei cu lapte – nu afectează absorbția de flavanoli.”

Între timp, dr. Scott Small, de la Universitatea Columbia din SUA, a spus că pierderile de memorie legate de vârstă variază între oameni.

El a spus: „Dacă acest lucru se datorează diferențelor legate de consumul de flavanoli, am observat o îmbunătățire și mai dramatică la persoanele care reînnoiesc consumul de flavanoli la 40 și 50 de ani.”

Plantele conțin peste 5.000 de compuși flavonoizi, care joacă un rol în producerea creșterii celulare, combaterea stresului mediului și atragerea insectelor pentru polenizare.

Și, există și alte beneficii pentru sănătate ale ceaiului. Consumul de ceai verde ar putea ajuta la ținerea la distanță a artritei, spun oamenii de știință.

În plus, cercetătorii de la Universitatea din Sheffield au descoperit că doi compuși găsiți în ceaiul verde pot ajuta la prevenirea osteoartritei prin blocarea enzimei care distruge cartilajul.

Premierul Marcel Ciolacu se întâlneşte cu delegaţia FMI
Premierul Marcel Ciolacu se întâlneşte cu delegaţia FMI
Premierul Marcel Ciolacu se întâlneşte miercuri, 4 octombrie, cu reprezentanţii delegaţiei Fondului Monetar Internaţional. O echipă a FMI, condusă de Jan Kees Martijn, şeful misiunii...
Cătălin Predoiu, atac la USR în plenul Parlamentului: „Aţi plecat de la guvernare cu pantalonii murdari, la prima bătălie”
Cătălin Predoiu, atac la USR în plenul Parlamentului: „Aţi plecat de la guvernare cu pantalonii murdari, la prima bătălie”
Ministrul de Interne Cătălin Predoiu a lansat marţi, 3 octombrie, în plenul Camerei Deputaţilor, un atac la adresa USR despre care spune că s-a retras de la guvernare „cu pantalonii...
#consum ceai, #ceai beneficii, #ceai beneficii sanatate, #sanatate creier, #sanatate creier sfaturi, #memorie mai buna , #stiri externe