Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Descoperire surpriză într-un studiu pe 400.000 de persoane: Legătura dintre consumul de legume și bolile de inimă

Miercuri, 23 Februarie 2022, ora 02:00
17026 citiri
Descoperire surpriză într-un studiu pe 400.000 de persoane: Legătura dintre consumul de legume și bolile de inimă
Consumul de legume nu ajută la prevenirea riscului de boli de inimă FOTO: Health

Un nou studiu condus de către o echipă de cercetători de la Universitatea Oxford din Marea Britanie, în rândul a 400.000 de adulți, a făcut o descoperire surprinzătoare legată de consumul mai mare de legume, care nu reduce riscul bolilor de inimă.

”Studiul nostru amplu nu a găsit dovezi privind un efect protector al consumului de legume asupra apariției bolilor cardiovasculare”, a declarat Qi Feng, epidemiolog de la Departamentul de Sănătate a populației de la Universitatea Oxford și autorul principal al cercetării, potrivit News Medical.

Faptul că consumul de legume ar putea reduce riscul de boli cardiovasculare ar fi, la prima vedere, plauzibil, deoarece ingredientele lor, cum ar fi carotenoidele și alfa-tocoferolul, au proprietăți care ar putea proteja împotriva acestor afecțiuni.

Dar, cu toate astea, noul studiu realizat pe scară largă și publicat pe 21 februarie 2022, în revista Frontiers in Nutrition, arată că un consum mai mare de legume fierte sau nepregătite este puțin probabil să afecteze riscul de boli cardiace.

Folosind datele de la Biobank din Marea Britanie, s-a cercetat modul în care genetica și mediul contribuie la dezvoltarea celor mai comune boli care pun viața în pericol. S-au urmărit în analiză factorii sociali și stilul de viață al participanților, pentru a evalua asocierea consumului de legume cu riscul ulterior de boli de inimă.

Cercetătorii au folosit informațiile privind 399.586 de persoane (dintre care 4,5% au dezvoltat boli cardiovasculare) legate de consumul mediu zilnic de legume.

Oamenii de știință au făcut o descoperire grozavă: Vești bune și rele despre creierul uman la bătrânețe

Aportul mediu total zilnic de legume, crude și fierte, a fost de 5; 2,3 și 2,8 linguri de persoană. Riscul de a muri din cauza bolilor cardiovasculare a fost cu aproximativ 15% mai mic pentru cei cu aport mai mare de legume.

Cu toate astea, acest efect aparent a fost slăbit în mod substanțial atunci când au fost luați în considerare posibilii factori socio-economici, nutriționali și legați de sănătate și medicină.

Cele mai mari 9 secrete pentru minte și corp: Adăugați-le zilnic în viața voastră și veți trăi 100 de ani

Controlul acestor factori a redus puterea statistică a consumului de legume asupra bolilor cardiovasculare cu peste 80%, sugerând că măsuri mai precise ale acestor factori ar fi completat explicarea oricărui efect rezidual al consumului de legume.

”Studiul nostru amplu nu a găsit dovezi ale unui efect protector al consumului de legume asupra apariției bolilor cardiovasculare”, a spus dr. Qi Feng de la Universitatea Oxford.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#consum legume, #risc boli cardiovasculare, #boli inima, #boli inima prevenire, #consum legume proaspete , #stiri sanatate