O cercetare realizată de către oamenii de știință din cadrul Programului CARDIA al Institutului de Sănătate Națională din Statele Unite și Universității Alabama, a făcut o descoperire foarte importantă pentru sănătate. Medicii au constatat că adăugarea nucilor în dieta, în mod regulat, vă poate ajuta să trăiți mai mult.
Nucile din dietă joacă un rol important pentru sănătatea inimii și a creierului, arată noile cercetări efectuate de-a lungul a 30 de ani, de către medicii americani, potrivit Mirror.
Ceea ce a constatat această cercetare a fost că participanții care au consumat nuci la începutul vieții au arătat o probabilitate mai mare de a fi mai activi fizic, de a avea o dietă de calitate superioară și de a experimenta un profil mai bun de risc de boli de inimă pe măsură ce îmbătrânesc.
Secretul pentru a trăi până la 100 de ani: Un lucru unic descoperit la 176 de centenari sănătoși
De asemenea, a stabilit că consumul de cinci sau mai multe porții de nucă pe săptămână poate oferi cel mai mare beneficiu pentru reducerea riscului de mortalitate prematură și creșterea speranței de viață.
Cercetătorul principal din cadrul Programului CARDIA, Lyn Steffen, a declarat: „Consumatorii de nuci par să aibă un fenotip corporal unic care are și alte efecte pozitive asupra sănătății, cum ar fi o mai bună calitate a dietei, mai ales atunci când încep să mănânce nuci de tineri până la o vârsta adultă mijlocie”.
Experții au teoretizat că o posibilă explicație a rezultatelor s-ar putea datora combinației unice de nutrienți găsite în nuci și efectului acestora asupra rezultatelor sănătății.
Folosind datele din studiul CARDIA, echipa a comparat datele a 3.000 de persoane care au fost împărțite în categoriile: „consumatori de nuci”, „alți consumatori de fructe cu coajă” sau „neconsumatori de fructe cu coajă”.
Echipa a evaluat relațiile dintre factorii de risc pentru bolile de inimă, inclusiv aportul alimentar, fumatul, compoziția corporală, tensiunea arterială, lipidele plasmatice, trigliceridele, concentrațiile de glucoză din sânge și insulină la 352 de consumatori de nuci, 2.494 de alți consumatori de fructe cu coajă și 177 de neconsumatori.
Studiul realizat de oamenii de știință de la Școala de Sănătate Publică a Universității din Minnesota a implicat informații colectate de la 3.023 de bărbați și femei cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani.
Nucile conțin cantități semnificative de acid esențial omega-3 alfa-linolenic pe bază de plante, despre care cercetările arată că poate juca un rol în sănătatea inimii, a creierului și a îmbătrânirii sănătoase.
Conțin 4,4 g de proteine și 1,4 g de fibre la 30 g. În plus, sunt umplute cu alți nutrienți, cum ar fi vitamina E, magneziu, vitamina B6, acid folic și potasiu. De asemenea, conțin tiamină, zinc, acid pantotenic și fier. Consumul de nuci de două până la patru ori pe săptămână are beneficii importante pentru sănătate.