Contabila care a falsificat sute de semnături pentru a încasa credite de milioane de lei. Cum a scăpat de închisoare

Autor: N.G.
Joi, 12 Ianuarie 2023, ora 15:08
5471 citiri
Contabila care a falsificat sute de semnături pentru a încasa credite de milioane de lei. Cum a scăpat de închisoare
Femeia trebuie să returneze CAR-ului o sumă uriașă

O fostă contabilă care a falsificat sute de semnături și a încasat credite în valoare totală de aproape 6 milioane de lei de la o casă de ajutor reciproc din orașul Abrud, județul Alba, a scăpat de închisoare cu executare cu ”ajutorul” Curții Constituționale.

Femeia în vârstă de de 64 de ani a fost judecată, într-un al doilea dosar, pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Aceasta a falsificat mai multe semnături, inclusiv pe cea a fiicei sale, care era angajată și ea la casa de ajutor reciproc.

Potrivit rechizitoriului, Aneta D. a întocmit şi semnat în fals, în numele directorului de sucursală, a fiicei sale și a persoanei vătămate în cauză, un referat prin care a supus aprobării un împrumut în valoare de 150.000 lei, care trebuia rambursat într-o perioadă de zece ani.

Mai mult, a falsificat şi semnăturile unor persoane care au fost prezentate drept giranţi. Femeia a luat banii în 2016, apoi nu a mai plătit ratele, motiv pentru care instituția de creditare s-a îndreptat împotriva giranților, care nu știau nimic despre acest lucru.

La instanţa de fond, contabila a primit 10 luni de închisoare pentru înşelăciune şi 5 luni de închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată. Fiind la a doua condamanare penală, instanţa a decis să contopească toate pedepsele, rezultând o sentinţă de 3 ani şi 5 luni de închisoare în regim de detenţie.

La Curtea de Apel Alba Iulia, s-a constatat că ambele infracțiuni sunt prescrise, ca urmare a unor decizii pronunțate de Curtea Constituțională, și s-a dispus încetarea procesului penal. Femeia nu scapă însă de plata prejudiciului, în valoare totală de 200.000 de lei, care include și dobânda legală.

Acesta este al doilea dosar de înşelăciune al contabilei din Abrud, care a fost condamnată definitiv în aprilie 2022 la închisoare cu suspendare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave (peste 600 de acte materiale).

A fost judecată după ce, în perioada 2010 – 2017, a contractat în fals credite pe numele a 361 de persoane şi a folosit mare parte din bani în interes personal. Instanţele au obligat-o să restituie către Casa de Ajutor Reciproc „Credit Teiuş IFN” suma de 5,78 de milioane de lei.

Condamnare pentru un individ care a lovit un jandarm cu o doză de bere: 5.000 de euro daune morale și închisoare cu suspendare
Condamnare pentru un individ care a lovit un jandarm cu o doză de bere: 5.000 de euro daune morale și închisoare cu suspendare
Un bărbat din Butani, județul Bihor, a fost condamnat la închisoare cu suspendare și la plata de daune morale în valoare de 5.000 de euro, după ce a agresat un jandarm chemat să-l calmeze...
Doi ani și jumătate de închisoare pentru sărutul forțat de la Campionatul Mondial?
Doi ani și jumătate de închisoare pentru sărutul forțat de la Campionatul Mondial?
Parchetul spaniol solicită o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare împotriva fostului preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, pentru infracţiunile de agresiune...
#contabila, #credite, #semnaturi, #fals, #inchisoare , #justitie
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Harnica contabila :)))