Firma unei femei de afaceri condamnată într-un dosar al Clanului Sportivilor pune garduri de milioane de euro pe banii unei primării din Capitală

Luni, 17 Iunie 2024, ora 18:51
28714 citiri
Firma unei femei de afaceri condamnată într-un dosar al Clanului Sportivilor pune garduri de milioane de euro pe banii unei primării din Capitală
Pune garduri pe banii primăriei cu contract fără licitație FOTO Facebook/RISE Project

O femeie de afaceri care, în trecut, a fost condamnată pentru participare la grup infracțional organizat într-un dosar al Clanului Sportivilor beneficiază, acum, de contracte de milioane de euro, bani proveniți de la o primărie de sector.

Femeia în cauză este Simona Ciulavu, iar contractul este între firma pe care o deține și Primăria Sectorului 3, a scris g4media.ro, după consultarea mai multor documente.

"În decurs de trei luni, Ciulavu a facturat deja 1,9 milioane de lei, obiectul contractului fiind montarea a zeci de kilometri de garduri în Sectorul 3. Procedura a stârnit scandal în Consiliul Local, dar, în final, a fost aprobată în februarie 2024 și face parte dintr-o metodă patentată de evitare a licitațiilor publice. Primăria atribuie direct contractul unei societăți din subordine – în acest caz, Algorithm Construcții S3 SRL – care, apoi, împarte banii discreționar, fără a mai organiza licitații", mai scrie sursa citată.

G4Media a mai aflat că, "deși obiectul principal de activitate al Algorithm Construcții S3 – Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale – și numărul de angajați – circa 220 – presupunea, cel puțin teoretic, că societatea putea duce la îndeplinire contractul, în realitate lucrurile nu au stat astfel. Algorithm a transmis că este un proiect de mare amploare și, drept urmare, a încheiat contracte cu doi operatori economici/prestatori de servicii pentru montarea gardurilor".

Unul dintre aceștia este Central Board of Smart Consultants SRL București cu care a fost încheiat un contract pe data de 13 martie 2024. Numele celuilalt operator nu a fost dezvăluit de Simona Ciulavu.

Înființată în 2017, Central Board of Smart Consultants SRL o are ca unic asociat pe Simona Ciulavu (48 de ani) despre care, în 2020, Rise Project dezvăluia faptul că ar fi fost implicată, în pandemie, într-o rețea de furnizare, către Unifarm, a unor măști neconforme, aduse din Turcia, mai scrie G4Media.

Ulterior, Adrian Ionel, șeful Unifarm, a fost trimis în judecată de DNA pentru că ar fi pretins o șpagă de 760.000 de euro de la alt membru al rețelei pentru a semna contractul. În iunie 2023, Ionel a fost achitat definitiv pentru luare de mită, dar a fost condamnat pentru instigare la fals intelectual. Pe fond, el primise 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare în acest dosar. În această anchetă, Ciulavu nu a fost pusă sub acuzare. ”Am fost doar martor”, a declarat Ciulavu pentru G4Media.ro.

În trecut, și Simona Ciulavu a avut probleme cu legea: alături de mai mulți membri ai Clanului Sportivilor – grupare acuzată, de-a lungul anilor, de comiterea mai mult infracțiuni în București – ea a fost arestată de DIICOT în 2006 petrecând șapte luni în arest preventiv. În acest dosar, a fost condamnată, în 2014, la 1 an și 8 luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de participare la grup infracțional organizat.

Costul dramatic al caniculei pentru recolta agricolă din 2024 și cum ar fi putut fi evitate pagubele. „Țara noastră este pe fundul unui cazan în flăcări și focul este din interior”
Costul dramatic al caniculei pentru recolta agricolă din 2024 și cum ar fi putut fi evitate pagubele. „Țara noastră este pe fundul unui cazan în flăcări și focul este din interior”
În condițiile unei secete care urmează să persiste și pe parcursul următoarelor săptămâni, cu temperaturi care depășesc 42 de grade Celsius în numeroase zone ale țării, valul de...
Cum să folosiți funcțiile avansate ale Facebook pentru o experiență optimizată. Nu ratați trucul numărul trei!
Cum să folosiți funcțiile avansate ale Facebook pentru o experiență optimizată. Nu ratați trucul numărul trei!
Facebook oferă o multitudine de funcții avansate care pot îmbunătăți semnificativ experiența utilizatorilor. Iată câteva dintre aceste funcții și cum le pot folosi pentru a-și optimiza...
#contract Primarie, #fara licitatie, #montare garduri, #Simona Ciulavu , #licitatii
  1. Costul dramatic al caniculei pentru recolta agricolă din 2024 și cum ar fi putut fi evitate pagubele. „Țara noastră este pe fundul unui cazan în flăcări și focul este din interior”
  2. Cum să folosiți funcțiile avansate ale Facebook pentru o experiență optimizată. Nu ratați trucul numărul trei!
  3. Funcția din iOS 18 care îi va ajuta pe utilizatori să recupereze pozele pierdute
  4. Grâul, porumbul și orzul au pus România pe primul loc în Uniunea Europeană. Topul în care conducem detașat
  5. Banii trimiși în țară de românii din diaspora, nivel record. Cu ce sumă au "peticit" deficitul de cont curent al României
  6. Arabia Saudită va găzdui prima ediție a Jocurilor Olimpice Esports în 2025
  7. Google Maps introduce un design revoluționar pentru utilizatorii de Android
  8. Leul își arată mușchii în fața euro. A pierdut însă în fața dolarului și a aurului. Care sunt cotațiile valutare BNR
  9. De ce venituri are nevoie un român pentru a cumpăra o locuință în marile centre urbane din țară. Orașul unde un apartament cu două camere a ajuns 138.000 de euro
  10. De ce scade producția mondială de bere. „Efectele războiului”