Cum vom ști că începe contraofensiva Ucrainei: Semnul distinct care anunță atacul

Vineri, 19 Mai 2023, ora 03:25
9758 citiri
Cum vom ști că începe contraofensiva Ucrainei: Semnul distinct care anunță atacul
Armata Ucrainei se pregătește să înceapă contraofensiva contra Rusiei FOTO: FP

Războiul declanșat de Putin în Ucraina se apropie de borna celor 15 luni, iar deznodământul acestuia nu se întrezărește la orizont. Liniile frontului sunt în mare măsură statice și toată lumea întreabă când începe contraofensiva Kievului. Experții militari anunță că acest lucru se va întâmpla, când în primele rânduri ale câmpului de luptă se vor regăsi blindatele occidentale recent furnizate Ucrainei.

Ultimele contraatacuri ucrainene și câștigurile limitate din jurul orașului Bahmut, aflat în estul țării, au provocat confuzie în rândurile armatei ruse, potrivit Business Insider.

Dar experții militari spun că utilizarea de către Kiev a tancurilor moderne occidentale va semnala începutul unei ofensive mai ample. Când, exact, s-ar putea întâmpla acest lucru a stârnit deja confuzie în rândurile militare ale Rusiei, mai ales că Ucraina realizează mici câștiguri teritoriale în regiunea de est a țării.

Fostul șef al Serviciului de spionaj MI6 dezvăluie: ”Amenințarea lui Putin din Ucraina poate fi oprită de un singur lucru”

„Contraofensiva ucraineană, cred, va începe cu o explozie, la propriu și la figurat”, a declarat Mark Cancian, colonel în retragere din Rezerva Corpului Marin al SUA.

De luni de zile, Ucraina a semnalat că va efectua un contraatac masiv care vizează eliberarea teritoriului ocupat ca urmare a agresiunii Rusiei. Contralovitura așteptată a Ucrainei va veni, după ceea ce s-a dovedit a fi o ofensivă slabă desfășurată de forțele ruse în timpul iernii.

Trupele Moscovei nu au reușit să facă progrese teritoriale semnificative, în ciuda faptului că au plătit costuri uimitor de mari în vieți omenești. Lupta este în mare măsură un război de uzură măcinat de-a lungul liniilor frontului, care nu se schimbă prea mult de la o zi la alta. Centrul ostilităților a fost în primul rând orașul Bahmut, distrus de război, din estul Ucrainei.

Pentru a ajuta Ucraina să se pregătească pentru atacul său, susținătorii săi occidentali - precum SUA și membrii NATO - au trimis multe blindate grele. Acestea includ tancuri avansate și moderne, transportoare de trupe blindate, vehicule de luptă de infanterie și alte sisteme pentru a ajuta la întărirea arsenalul Kievului, cum ar fi apărarea aeriană și artileria. Se așteaptă că vehiculele blindate, în special, vor ajuta Ucraina să lovească puternic și să exploateze rapid câștigurile cu șoc, putere de foc și mobilitate.

Germania se rupe definitiv de Rusia. Cancelarul Scholz anunță sfârșitul lui Putin

Deși detaliile operaționale ale ofensivei rămân un secret bine păzit de oficialii ucraineni, aceștia au vorbit uneori public despre ambițiile Ucrainei și au dat indicii că armata este pregătită. Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a declarat la sfârșitul lunii aprilie că Kievul este gata să folosească armele occidentale pentru a lovi Rusia cu „un pumn de fier”.

„De îndată ce va fi voia lui Dumnezeu, vremea și o decizie a comandanților, o vom face”, a spus Reznikov. „Suntem într-un procent mare pregătiți”. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat săptămâna trecută radiodifuzorilor europeni că forțele sale au nevoie de mai mult timp.

Forțele ucrainene au semnalat săptămâna trecută că au făcut progrese și au efectuat „contraatacuri eficiente” în zonele din prima linie, inclusiv în jurul Bahmut, unde mercenarii Grupului Wagner au jucat un rol cheie în campania Rusiei.

„Adevăratul semn al ofensivei ucrainene va fi angajamentul blindatelor occidentale”, a declarat Andrew Metrick, expert la Centrul pentru o Nouă Securitate Americană din Washington.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ucraina nu ascultă de avertismentul SUA: Mutarea Kievului care îi înfurie pe Putin și Washingtonul
Ucraina nu ascultă de avertismentul SUA: Mutarea Kievului care îi înfurie pe Putin și Washingtonul
O statistică recentă a Institutul Kiel pentru Economia Mondială (ISW) dezvăluie un top al țărilor care au ajutat Ucraina, pentru a face față agresiunii Rusiei. Pe primul loc în acest...
Atac coordonat împotriva Ucrainei lansat de doi premieri din UE: ”Nu mai e un stat suveran / Donbasul și Crimeea, parte din Rusia pentru totdeauna”
Atac coordonat împotriva Ucrainei lansat de doi premieri din UE: ”Nu mai e un stat suveran / Donbasul și Crimeea, parte din Rusia pentru totdeauna”
Premierul Ungariei, Viktor Orban, și cel al Slovaciei, Robert Fico, au lansat un atac coordonat împotriva Ucrainei și a întregului concept european de apărare în fața agresiunii Rusiei....
#contraofensiva ucraina, #contraofensiva ucraineana, #atac Ucraina, #atacuri Ucraina, #razboi Rusia, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina