Românii care fac bani pe OnlyFans, în vizorul ANAF. Câți influenceri au fost prinși că nu și-au declarat veniturile

Marti, 11 Octombrie 2022, ora 13:05
4519 citiri
Românii care fac bani pe OnlyFans, în vizorul ANAF. Câți influenceri au fost prinși că nu și-au declarat veniturile
ANAF face controale ample la persoanele fizice FOTO Pixabay

Fiscul a început verificarea influencerilor și a românilor care câștigă bani pe internet și nu declară veniturile. Printre cei vizați sunt și utilizatorii site-ului OnlyFans, destinat adulților.

Primele decizii de impunere pe numele mai multor români care nu au declarat la stat veniturile obținute prin vânzarea serviciilor sexuale pe site-ul OnlyFans au fost deja impuse de ANAF, au declarat pentru Știrile PRO TV surse din instituție.

Verificările au loc în contextul în care, în vară, ANAF a anunțat controale amănunțite la peste jumătate de milion de români, persoane fizice, bănuiți că au strâns averi impresionante fără să declare niciun ban la stat.

”Au apărut profesii noi, acești influenceri care obțin și ei venituri de pe Facebook, Instagram, să vedem dacă au declarat veniturile obținute din acest gen de activitate”, declara în august Lucian Heiuș, președintele ANAF.

Potrivit surselor amintite, în prezent sunt controlați 128 de influenceri, iar pentru 58 dintre ei s-au emis deja decizii de impunere pentru suma totală de 6,5 milioane de lei, bani nedeclarați.

#controale Anaf persoane fizice, #venituri nedeclarate impozitate, #influenceri, #OnlyFans , #ANAF