Nereguli grave în alte două mari piețe din București: ”Cumpărăturile au devenit o cursă cu peripeţii, la finalul căreia te poţi considera norocos dacă nu ai păţit nimic”

Miercuri, 19 Aprilie 2023, ora 20:41
2192 citiri
Nereguli grave în alte două mari piețe din București: ”Cumpărăturile au devenit o cursă cu peripeţii, la finalul căreia te poţi considera norocos dacă nu ai păţit nimic”
ANPC a oprit temporar prestarea serviciilor pentru 13 operatori economici FOTO ANPC

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au dat amenzi de aproape 200.000 de lei comercianţilor din Piaţa Gorjului şi Piaţa Veteranilor, din Sectorul 6 al Capitalei.

”În unele dintre pieţele verificate, cumpărăturile au devenit o cursă cu peripeţii şi obstacole, la finalul căreia te poţi considera norocos dacă nu ai păţit nimic. Gropile de pe alei, aplecătorile ruginite şi pline de crăpături, tarabele dezmembrate şi mizeria, toate reprezintă un real pericol pentru cei ce doresc să îşi facă cumpărăturile cât mai aproape de ceea ce demult erau producătorii români. Înconjuraţi de bişniţarii anilor 2000, adevăraţii producători bat în retragere. Aflăm de la escrocul de tarabă că avem struguri de primavară şi mere de iarnă. Certificatele acestora fiind nişte falsuri grosolane! Continuăm!”, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

În urma neregulilor constatate, comisarii au aplicat, până în acest moment - verificările fiind în curs, la 20 dintre societăţile comerciale şi la producători - sancţiuni în valoare de 196.000 de lei.

De asemenea, au oprit temporar prestarea serviciilor, până la remedierea deficienţelor, pentru 13 operatori economici şi pentru zone din Piaţa Gorjului, în acest ultim caz pentru lipsa amenajărilor şi a igienei.

Operatorii economci opriţi temporar de la prestarea serviciilor sunt:

Kasia Comerţ Intern Extern SRL

Prosper Management Team SRL

PFA Tudor N. Constantin

Ifim Construcţii SRL

Perfect Market Place SRL

Cipmar Concept SRL

Alex Mira Invest SRL

Food Market SRL

La Stela Good Food SRL

Dordea V. SA

Simple Greek SRL

Emprod SRL

Floris Global Trade SRL.

Principalele abateri constatate au fost: nerespectarea condiţiilor de temperatură pentru depozitarea produselor alimentare; depozitarea unor produse alimentare în lăzi cu acumulări de impurităţi şi mucegai; utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu resturi alimentare, cu chedere rupte, rugină şi vopsea exfoliată; folosirea unor ustensile de bucătărie neprofesionale şi a coşurilor de gunoi fără capac.

Alte nereguli găsite de comisarii ANPC au fost depozitarea băuturilor direct pe paviment, gropi, spărturi; folosirea unor echipamente de gătire cu urme de rugină şi uzură intensă; lipsa omologării unor aparate de măsură utilizate; condiţiile igienico-sanitare improprii derulării activităţii de comercializare a produselor alimentare - paviment deteriorate, cu porţiuni lipsă, neigienizat, tavan cu infiltratii, pereţi murdari, tarabe ruginite, murdare; schimbarea stării termice a produselor alimentare; nerespectarea vecinătăţilor în spaţiile frigorifice.

Alte probleme găsite au fost: comercializarea ouălor fără marcaj; comercializarea unor produse alimentare cu modificări organoleptice de aspect şi consistenţă; lipsa menţionării informaţiilor referitoare la ingredientele care pot provoca alergii sau intoleranţe.

Eveniment Quarterly Report

Primar filmat când jignește o persoană seropozitivă: "Mie mi-e frică să stau lângă un om de genul ăsta! Nu vă apropiați!" VIDEO
Primar filmat când jignește o persoană seropozitivă: "Mie mi-e frică să stau lângă un om de genul ăsta! Nu vă apropiați!" VIDEO
Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) va analiza comportamentul primarului din judeţul Bacău filmat când îi spunea unei persoane seropozitive: ”Aveţi o boală...
Cum va rezolva România problema exportului de cereale din Ucraina. Întâlnire între șefii de Guvern la Kiev
Cum va rezolva România problema exportului de cereale din Ucraina. Întâlnire între șefii de Guvern la Kiev
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat, vineri la Buzău, că partea ucraineană s-a ţinut de cuvânt cu privire la exportul cerealelor din Ucraina. Ciolacu a anunţat o deplasare la Kiev, unde...
#controale anpc, #Amenzi, #piata gorjului, #piata veteranilor, #Sector 6 Bucuresti, #produse expirate , #ANPC