Ce au descoperit inspectorii la hotelul din Mureș unde o turistă ar fi fost măcelărită de ploșnițe. Femeia a ajuns virală pe Facebook

Sambata, 08 Octombrie 2022, ora 15:29
10401 citiri
Ce au descoperit inspectorii la hotelul din Mureș unde o turistă ar fi fost măcelărită de ploșnițe. Femeia a ajuns virală pe Facebook
Hotelul Mureș FOTO hotelmuresfelix.ro

Direcția Generală Turism/ Direcția Control din cadrul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului a trimis o echipă de control la Hotelul Mureș din Băile Felix, județul Bihor, după ce o româncă s-a plâns că ar fi fost atacată timp de 3 zile de ploșnițe, în camera în care a fost cazată, în luna septembrie.

În urma verificărilor efectuate la fața locului, echipa de control a constatat că sesizarea nu se confirmă.

"Urmare a verificării camerei în care a fost cazată persoana în cauză, a documentelor puse la dispoziție de reprezentantul legal al operatorului economic, precum și a notei de relații întocmită de acesta, s-au constatat următoarele:

  • controalele de specialitate efectuate de către DSP și ANPC nu au confirmat aspectele din cuprinsul sesizării, respectiv existența ploșnițelor în întreaga unitate;
  • structura de cazare are angajați 2 medici specialiști, iar prin declarația asumată, medicul aflat la sediul unității hoteliere la data și ora controlului a precizat că, în perioada respectivă, nu s-a prezentat la cabinet niciun pacient cu astfel de probleme și nici nu a depistat la persoana în cauză, din prezenta sesizare, leziuni tegumentare de genul celor prezentate în mediul on-line;
  • în camerele de pe un etaj al hotelului, spațiul de cazare era dezafectat, fiind efectuate lucrări de deratizare/igienizare.

Pentru alte deficiențe care țin de domeniul turismului, echipa de control a sancționat contravențional operatorul economic, conform prevederilor OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, precum și ale Legii prevenirii nr. 270/2017."

"Prietena mea care s-a întors de aici, este în concediu medical"

O prietenă a turistei este cea care a semnalat cazul într-o postare pe Facebook.

"Hotel Mureș, Băile Felix

Momentan prietena mea care s-a întors de aici, este în concediu medical, este ciupită maxim de PLOȘNIȚE din patul hotelului. Nu a rezistat decât 3 zile, noaptea la ora 1.20 s-a dus la recepție și a anunțat că pleacă, și recepționera cu zâmbetul pe buze i-a spus că nu poate să îi înapoieze banii pe sejur și tratament (3650 lei), și că nu știe de PLOȘNIȚE.

Când s-a întors în cameră să strângă bagajele și a ridicat salteaua, colcăiau. Cu o zi înainte fusese la farmacie să cumpere ceva, crezând că este vreo urticarie alimentară, farmacista i-a răspuns la salut, apoi s-a dus direct la raft să îi caute Advartan și loțiune de varicelă. Revenind la tejghea a întrebat "sunteți la Mureș, nu?".

Deci și farmacista știe de PLOȘNIȚE. Cert este că tot etajul 1 și 2 au PLOȘNIȚE, deși am găsit recenzii pe google încă din urmă cu două luni despre ele, și nu se curăță. Cred că este deja o afacere, vine omul se cazează, plătește sejurul și tratamentul, stă 2-3 zile cât rezistă la coșcovitul ploșnițelor, apoi fuge acasă. Prietena a sosit acasă cum vedeți în foto, este plină și pe spate, pe față, la subraț, pe burtă, tot.", a scris românca pe pagina Am fost acolo, de pe Facebook.

Citește și:
A murit unul dintre cei mai apreciați președinți ai Pakistanului
A murit unul dintre cei mai apreciați președinți ai Pakistanului
Fostul preşedinte al Pakistanului, generalul Pervez Musharraf, a murit, după o lungă boală, la Spitalul American din Dubai, potrivit unui comunicat al armatei pakistaneze. Într-o...
Ce spune Marcel Boloș despre momentul rotativei din luna mai, când ar trebui să cedeze ministerul PSD. „Responsabilitatea în exercitatea atribuţiilor nu poate fi stopată dintr-o dată”
Ce spune Marcel Boloș despre momentul rotativei din luna mai, când ar trebui să cedeze ministerul PSD. „Responsabilitatea în exercitatea atribuţiilor nu poate fi stopată dintr-o dată”
Ministrul Marcel Boloş a declarat, sâmbătă, 4 februarie, la Realitatea Plus, despre rotaţia premierilor, că dacă protocolul se respectă aşa cum este el, mandatul său se termină pe data...