Peste 170 de stații și trenuri de călători au fost controlate de polițiști. Aceștia au împărțit amenzi de aproape 260.000 de lei

Duminica, 02 Aprilie 2023, ora 15:05
2098 citiri
Peste 170 de stații și trenuri de călători au fost controlate de polițiști. Aceștia au împărțit amenzi de aproape 260.000 de lei
Verificările au vizat menţinerea ordinii publice, prevenirea furturilor de la călători şi combaterea faptelor cu violenţă FOTO Ziare.com / Arhivă

Poliţiştii au aplicat amenzi de aproape 260.000 de lei, în urma unor controale în staţii şi triaje de cale ferată şi trenuri de călători, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, citat duminică, 2 aprilie, de Agerpres.

Poliţiştii de la transporturi au desfăşurat, la nivel naţional, între 24 şi 30 martie, controale pentru asigurarea ordinii publice în domeniul transporturilor aeriene, navale şi feroviare, precum şi pentru combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional.

Verificările au vizat menţinerea ordinii publice, prevenirea furturilor de la călători şi combaterea faptelor cu violenţă, a accidentelor la trecerile la nivel cu calea ferată, a furturilor de la infrastructura feroviară şi din vagoanele de marfă, controale pentru respectarea legislaţiei privind transportul de persoane în regim de taxi şi rent-a-car, depistarea transporturilor ilegale de material lemnos, prevenirea şi combaterea braconajului piscicol.

Poliţiştii au efectuat verificări în 171 de staţii şi triaje de cale ferată şi 172 de trenuri de călători. Au fost legitimate 1.181 de persoane, fiind aplicate 269 de amenzi de 259.755 de lei.

Astfel, au fost depistaţi cinci urmăriţi şi doi minori lipsiţi de supraveghere, fiind verificate şase de obiective de pază.

De asemenea, au fost controlate 339 de autovehicule, verificate 14 nave/ambarcaţiuni şi 14 permise de pescuit, reţinute şapte certificate de înmatriculare, fiind indisponibilizate şase motoare de ambarcaţiuni, 18.830 de bucăţi de ţigarete, 234 de kilograme de peşte şi zece kilograme de icre.

Poliţiştii au constatat 21 de infracţiuni, fiind cercetate în cadrul dosarelor penale 17 persoane.

De exemplu, pe 24 martie, poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa - Biroul de Investigare a Fraudelor, cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa şi Direcţiei Sanitar-Veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, au verificat doi operatori economici care expuneau spre vânzare produse piscicole, fără a deţine documente de provenienţă legală pentru 124 de kilograme de peşte, respectiv 80,4 kilograme de peşte şi produse din peşte.

Ambii operatori economici au fost sancţionaţi cu amenzi de 12.000 de lei fiecare, în conformitate cu prevederi din hotărârea de Guvern 984/2005 şi măsura complementară a sechestrului sanitar veterinar, urmând ca 204,4 kilograme de peşte să fie distruse.

#control politie, #control trenuri, #control CFR, #trenuri CFR, #statii de tren , #CFR