Un nou pas pentru întărirea cooperării între Moscova și Beijing. Șeful Consiliului de Securitate al Rusiei a mers în China

Duminica, 18 Septembrie 2022, ora 17:42
2687 citiri
Un nou pas pentru întărirea cooperării între Moscova și Beijing. Șeful Consiliului de Securitate al Rusiei a mers în China
Nikolai Patruşev se află în cercul de apropiați al lui Vladimir Putin FOTO Twitter

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, a început duminică, 18 septembrie, o vizită oficială de două zile în China, relatează Reuters.

Patruşev va participa la cea de-a 17-a rundă a consultărilor strategice de securitate ale Chinei cu Rusia şi la cea de-a 7-a întâlnire pentru cooperare în domeniul securităţii între forţele de ordine chineze şi ruse, a anunţat Ministerul de Externe într-un comunicat publicat duminică pe site-ul său.

Întâlnirile au loc după ce preşedintele chinez Xi Jinping şi omologul său rus Vladimir Putin au purtat discuţii faţă în faţă în Uzbekistan, joi, prima oară de la izbucnirea războiului din Ucraina.

Războiul Rusiei din Ucraina a ucis zeci de mii de oameni şi a împins economia globală în teritoriu necunoscut, cu creşterea preţurilor la alimente şi energie, pe fondul celei mai mari confruntări dintre Moscova şi Occident de la Războiul Rece.

China s-a abţinut să condamne operaţiunea Rusiei împotriva Ucrainei sau să o numească o ”invazie”, în conformitate cu Kremlinul, care consideră războiul drept ”o operaţiune militară specială”.

Beijingul a criticat însă implicarea SUA, despre care spune că ar fi responsabile pentru escaladarea tensiunilor.

#cooperare rusia china, #Securitate, #patrusev, #razboi ucraina rusia , #Rusia