UPDATE Copii bătuți la o grădiniță privată: ”Băi, vă crăp capul/ Mă, dobitocul pământului”. Poliția a intrat pe fir

Vineri, 16 Februarie 2024, ora 13:32
4988 citiri
UPDATE Copii bătuți la o grădiniță privată: ”Băi, vă crăp capul/ Mă, dobitocul pământului”. Poliția a intrat pe fir
Copii la grădiniță FOTO Pexels

Poliţia Ilfov face cercetări pentru rele tratamente aplicate minorului, după apariţia unor înregistrări în care angajata unui centru privat de îngrijire zilnică pentru copii din Popeşti-Leordeni agresează fizic copiii şi le vorbeşte urât. Cea care le vorbea urât copiilor a fost identificată, fiind o femeie de 24 de ani.

UPDATE 15.50 ”În cursul zilei de astăzi, 16 februarie februarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Ilfov, Serviciului Ordine Publică Ilfov, impreună cu poliţiştii oraşului Popeşti Leordeni au aplicat măsura de suspendare a activităţii societăţii din oraşul Popeşti Leordeni. Totodată, poliţiştii ilfoveni au aplicat sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 30.000 de lei, pentru nedeţinerea analizei de risc la securitate fizică şi activitate economica cu numerar fară a deţine casă de marcat, conform art. 4, alin (1), lit. d din H.G. 301/2012 şi art. 10, lit. e din Legea 28/1999”, a ttransmis IPJ Ilfov.

Știrea inițială

”Joacă-te cu nervii mei, că dacă intri pe mâinile mele, ţi-o iei rău de tot”, „Băi, vă crăp capul astăzi”, ”Mă, dobitocul pământului” sunt formulele cu care femeia li se adresa copiilor, conform unei înregistrări difuzate de Pro Tv şi în care se aude inclusiv cum copiii sunt loviţi şi încep să plângă.

”În urma apariţiei în spaţiul public, a unui material intitulat "Incident revoltător petrecut intr-o aşa zisă grădiniţă privată din Popeşti Leordeni" Compartimentul de Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ilfov este abilitat să comunice următoarele: La data de 15 februarie a.c., în urma unor imagini apărute în spaţiul public, din care se observă faptul că la un centru privat de îngrijire zilnică a copiilor de pe raza oraşului Popeşti Leordeni, o angajată a acestui centru ar fi avut o atitudine necorespunzătoare faţă de copiii din acest centru şi că i-ar fi agresat fizic, poliţiştii oraşului Popeşti Leordeni s-au sesizat din oficiu, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de rele tratamente aplicate minorului”, anunţă IPJ Ilfov.

Poliţiştii au identificat persoana în cauză, fiind vorba despre o femeie în vârstă de 24 de ani, care ar fi exercitat acte de violenţă, asupra copiilor din acest centru.

”În prezent, poliţiştii oraşului Popeşti Leordeni, efectuează cercetări în cadrul dosarului penal, deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului, urmărirea penală fiind coordonată de procurorul de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu. De asemenea, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Ilfov, împreuna cu poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publica Ilfov, efectuează activităţi din competenţă pentru verificarea legalităţii funcţionării acestui centru”, precizează IPJ Ilfov.

O îngrijitoare a fost înregistrată în timp ce îi bătea pe cei mici, ţipa la ei, îi traumatiza şi îi pedepsea, cazul fiind relatat de sursa citată.

„Începe să spui lunile anului, eu nu te aud. Tu joacă-te cu nervii mei, că dacă intri pe mâinile mele, ţi-o iei rău de tot. Stai cum trebuie pe scaun”, ”Dacă te mai ridici de pe scaunul asta, te rup!”, „Băi, vă crăp capul astăzi. Mă, dobitocul pământului, unde trebuie să stai tu? Dacă trebuie să stai lângă fată, unde trebuie să stai? Pune mâinile la spate că-ţi dau cu telefonul ăsta în cap de vezi stele verzi. Dacă îţi mai aud gura, mototolesc foaia asta şi ţi-o dau să o mănânci”, sunt câteva dintre formulele cu care femeia li se adresează copiilor în cele patru ore în care, conform Pro TV, femeia nu s-a oprit o clipă din jigniri şi ameninţări.

Conform jurnaliştilor, unitatea nu face parte din reţeaua şcolară a Ministerului Educaţiei. La adresă funcţionează un simplu SRL. O societate cu trei angajaţi, deţinută de două persoane.

Pe reţele de socializare, firma îi induce în eroare pe părinţi şi se prezintă drept creşă şi grădiniţă. Mai mult, chiar în contractul pe care îl primesc părinţii scrie, de la bun început, că este un centru educaţional şi o unitate de învăţământ privată.

În realitate, astfel de SRL-uri nu sunt acreditate de Ministerul Educaţiei. Şi, drept urmare, nu pot fi controlate de instituţiile din educaţie. Sunt pur şi simplu niște firme care au ca obiect de activitate îngrijirea copiilor.

În centrul din Popeşti Leordeni, părinţii plătesc, lunar, între 1.200 şi 1.750 de lei. Dar şi câte o penalizare de 25 de lei, pentru fiecare jumătate de oră de întârziere, dacă nu vin să-şi ia copiii la timp.

Firma din Popeşti Leordeni, care găzduieşte zilnic copii, nu are nici măcar autorizaţie de securitate la incendiu, relatează sursa citată.

Quarterly Report - Editia 4

Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Liderul USR, Cătălin Drulă, a precizat sâmbătă, 25 mai, la Milano, la o întâlnire cu români stabiliţi în Italia, că mobilizarea la vot în 9 iunie este foarte importantă. Drulă nu a...
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 25 mai, că este convins că Rusia nu va ataca România. Declarațiile premierului vin la două zile după ce un român a fost arestat sub...
#copii batuti, #gradinita privata, #Ilfov , #violenta