Viața de coșmar a copiilor trimiși la cerșit în intersecțiile din București. Traficanții sunt cu ochii pe ei și îi amenință cu bătaia

Joi, 19 Mai 2022, ora 13:50
4953 citiri
Viața de coșmar a copiilor trimiși la cerșit în intersecțiile din București. Traficanții sunt cu ochii pe ei și îi amenință cu bătaia

O grupare de infractori care obligau copiii să meargă la cerșit, să vândă flori sau să spele parbrize în intersecțiile mari din București a fost spartă joi, 19 mai, de poliție și DIICOT. Aceștia stăteau în stradă de dimineața până seara, murdari, desculți, cu haine rupte, încercând să facă rost de bani pentru traficanți. Chiar copiii liderului rețelei erau plasați în intersecțiile din Capitală.

Joi, polițiștii și procurorii au făcut cinci perzheziții în București și Ilfov la domiciliile unor persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori, exploatarea cerșetoriei și viol.

Gruparea acționa de un an în centrul Capitalei și folosea copii pe care îi aducea zilnic din comuna Jilava. De la primele ore ale dimineții îi plasau în intersecții, apoi îi mai recuperau seara târziu.

La cerșit, cu păpuși în loc de bebeluși

”Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2021, în municipiul București, ar fi fost constituit un grup infracțional organizat, care a acționat până în luna mai a anului 2022, în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de minori, prin supunerea la executarea unei munci în mod forțat și obligarea la practicarea cerșetoriei.

Astfel, în perioada ianuarie – mai 2022, membrii grupului infracțional organizat, profitând de imposibilitatea de a-și exprima voința și de starea de vădită vulnerabilitate în care se aflau persoanele vătămate minore, le-ar fi transportat zilnic, cu autoturismele pe care le dețineau, din comuna Jilava, județul Ilfov, în diferite zone din municipiul București

(Timpuri Noi, Splaiul Unirii, Nerva Traian, Baba Novac, Mihai Bravu, Dristor și Eroilor), unde le-ar fi supus la executarea unei munci în mod forțat (timp de 10-12 ore pe zi, indiferent de condițiile meteorologice), obligându-le să vândă buchete de flori șoferilor staționați la semafoare sau să ofere contra unei sume modice de bani servicii de curățare a parbrizului.

De asemenea, victimele minore ar fi fost obligate să apeleze la mila șoferilor aflați în trafic, cărora le-ar fi solicitat sume de bani, folosind în acest scop cartoane cu mesaje menite să emoționeze și păpuși care imitau prezența unui nou-născut.

Acestea ar fi fost determinate să practice cerșetoria prin amenințări și agresiuni fizice, fiind supravegheate îndeaproape de membrii grupului infracțional organizat.

În această modalitate, membrii grupului infracțional organizat ar fi obținut, în mod constant, diverse sume de bani”, au transmis DIICOT și Poliția.

Patru fete au fost violate

De asemenea, profitând de starea vădită de vulnerabilitate a acestora, patru dintre victimele minore ar fi fost obligate să întrețină acte sexuale, în perioada decembrie 2021 - mai 2022, mai informează autoritățile.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperiți și ridicați, în vederea indisponibilizării, 63.000 de lei.

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au fost conduse, în vederea audierii, 10 persoane, despre care există suspiciunea că ar fi implicate în desfășurarea activităților infracționale.

Citeste si:
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat vineri, 1 iulie, forma legii privind protecţia avertizorilor de integritate adoptată de Parlamentul României. Organizația face apel la...