Mama celor 3 copii morți în incendiul din București, în stare de șoc: "A început să țipe, să urle, să se tăvălească, e plină de funingine"

Marti, 31 Ianuarie 2023, ora 11:25
4249 citiri
Mama celor 3 copii morți în incendiul din București, în stare de șoc: "A început să țipe, să urle, să se tăvălească, e plină de funingine"
Casa în care a avut loc incendiul FOTO captură video Antena 3

Trei copii cu vârsta de 2, 3 și 6 ani au murit marți, 31 ianuarie 2022, într-un incendiu izbucnit în Sectorul 5 al Capitalei.

Rudelor celor trei copii au făcut primele declarații, la câteva ore după tragedie.

”Toți trei copilașii sunt decedați. Nu știm mare lucru nici noi. Dormeau când s-a întâmplat! Erau cu mama lor, nepoata noastră.

Stăteau cu chirie aici. Ne-au sunat rudele, la ora 7:30, și am venit să vedem ce se întâmplă. Și tocmai ce am aflat că toți trei copiii sunt decedați”, a povestit o rudă pentru Antena 3.

Potrivit celor apropiați, femeia era singură cu cei trei copii, deoarece soțul este plecat în Germania, unde încerca să le asigure un trai mai bun.

”Durere cât cuprinde. Mama lor este în stare de șoc, vă dați seama, nici ea nu știe ce spune. Acum spune ceva, acum spune altceva, țipă, urlă și au băgat-o în mașina de poliție să nu vadă când sunt copiii scoși pentru a fi duși la INML.

Nu am înțeles nimic de la ea, a început să țipe, să urle, să se tăvălească, e plină de funingine, cum s-o fi chinuit singură acolo. Nu știu să vă spun... Habar nu am... Soțul ei muncea de câteva luni acolo, erau bine. Stau cu chirie, dar se descurcau”, a povestit unchiul mamei celor trei copii.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență, alarma a fost dată la ora 5.35. Apelul la 112 anunța un incendiu la o locuință de pe strada Surduc din Sectorul 5 al Capitalei.

„Primele echipaje de intervenție ajunse la caz au constatat că incendiul era deja stins și că se manifestase la un pat. Au fost identificate 3 victime in camera respectiva, copii cu vârstele de doi, trei și șase ani. S-au efectuat manevre de resuscitare. Din nefericire s-a constatat decesul acestora”, a anunțat ISU București-Ilfov.

Din primele informații, se pare că mama micuților a improvizat o sursă de căldură pe care a așezat-o chiar lângă patul acestora pentru a-i încălzi. Acesta este și motivul pentru care focul a izbucnit și a mistuit doar patul în care cei trei copii dormeau.

Au acționat 4 ambulante SMURD, 3 autospeciale de stingere, 1 echipaj pentru descarcerare.

#copii morti incendiu, #sector 5, #mama, #soc, #declaratii, #rude , #incendiu