Tineri de la casele de copii, făcuți sclavi de un bărbat din Mureș

Vineri, 28 Ianuarie 2022, ora 12:23
4903 citiri
Tineri de la casele de copii, făcuți sclavi de un bărbat din Mureș
Percheziții la Mureș FOTO Captură Poliția

Polițiștii și procurorii DIICOT au investigat recent un caz privind traficul de persoane. O persoană a ajuns după gratii.

Potrivit anchetatorilor, un bărbat ar fi recrutat câțiva tineri săraci, proveniți de la casele de copii, pe care i-a exploatat prin muncă.

”La data de 26 ianuarie 2022, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Târgu Mureş, au efectuat 2 percheziții domiciliare în Mureș, pe linia combaterii traficului de persoane. 3 mandate de aducere au fost puse în executare.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2014, un bărbat ar fi recrutat 3 tineri, toți de condiție socială modestă, proveniți de casele de copii, pe care i-ar fi exploatat prin muncă și constrâns prin violență, lipsire de libertate, ținere în stare de sclavie și îngrădirea libertății de voință/acțiune, să lucreze în gospodărie, exercitând asupra lor un control total.

În urma probatoriului administrat, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. - S.T. Târgu Mureș a dispus reținerea bărbatului, pentru 24 ore.

În cursul zilei de ieri, Tribunalul Mureș a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de suportul Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” Târgu Mureș”, a transmis Poliția .

#copii orfani tinuti sclavi, #trafic sclavi, #Mures, #DIICOT, #politie , #politie