Un copil de 13 ani riscă să rămână fără vedere din cauza unei petarde

Sambata, 01 Ianuarie 2022, ora 19:36
2470 citiri
Un copil de 13 ani riscă să rămână fără vedere din cauza unei petarde
Petardele sunt extrem de periculoase FOTO: Pixabay.com

Zece persoane au fost rănite de petarde la Craiova. Printe acestea sunt trei copii iar unul dintre ei este în stare gravă.

Este vorba despre un adolescent de 13 ani care a fost dus la spital cu ambii ochi afectați. A fost internat la Oftalmologie și urmează să fie supus unei intervenții chirurgicale, conform Digi 24.

Printre aceştia se numără şi un bărbat de 37 de ani, transferat de la SJU Târgu Jiu, diagnosticat cu politraumatism prin explozie, traumatism cranio-cerebral acut mediu, traumatism maxilo-facial cu multiple fracturi faciale, traumatism forte ochi drept şi fractura deschisa la ambele oase ale antebraţului stâng.

"Este conştient, stabil, dar grav. Primeşte îngrijiri complexe şi este monitorizat de către o echipa multidisciplinară de medici specialişti ORL, oftalmologi, specialişti chirurgie oro-maxilo-faciala, neurochirurgie, ortopedie", a precizat medicul Cristina Geormăneanu.

Ceilalţi nou pacienţi au primit îngrijiri medicale de urgenţă şi au fost eliberaţi la domiciliu, cu tratament în ambulator şi recomandarea de a se prezenta ulterior pentru reevaluare.

Răniți de petarde în Iași

Și în Iași au fost probleme cu persoane rănite de petarde, conform Libertatea.ro.

  • Bărbat, 58 ani, din Hârlău
– i-a explodat o petardă în față, plagă supraspâncenară dreaptă și traumatism ocular. Este internat la Oftalmologie și medicii speră în salvarea ochiului afectat.

  • Bărbat, 26 ani, din Valea Adâncă
– arsură prin explozie a artificiilor, a suferit arsuri pe 4% din suprafața corpului. Evoluție favorabilă.

Probleme cu petardele la Constanța

Trei persoane din Constanţa, printre care un copil de trei ani, au ajuns cu diverse arsuri la spital, în noaptea de Revelion, din cauza petardelor, a informat Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ).

Ambulanţa a fost solicitată în 130 de cazuri la cumpăna dintre ani, 60 dintre pacienţi fiind transportaţi la unităţi medicale. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în municipiul Constanţa.

”În cursul nopţii de Revelion au fost 130 de solicitări în tot judeţul Constanţa, dintre care 58 la nivelul localităţii Constanţa. Din cei 130 de pacienţi au fost transportaţi la spital 60. Ca şi cazuri deosebite, au fost opt cazuri de etilism acut şi trei cazuri de arsuri datorate petardelor”, au transmis autoritățile.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#copii raniti petarde, #petarde ilegale, #revelion 2022 , #petarde