Nouă copii internați în două zile la secția de terapie intensivă din Iași. "Sunt de vârstă până în 2 ani, cu insuficiență respiratorie"

Miercuri, 30 Noiembrie 2022, ora 18:09
2875 citiri
Nouă copii internați în două zile la secția de terapie intensivă din Iași. "Sunt de vârstă până în 2 ani, cu insuficiență respiratorie"
Copil internat în spital FOTO Unsplash

Noua copii au fost internati în doar două zile la secția de terapie intensiva a Spitalului „Sf.Maria” cu diagnosticul de insuficiență respiratorie.

Medicii remarcă un val de viroze cu complicații, ce necesită internare.

În ultima săptămână, secțiile au devenit arhipline de copii diagnosticați în Unitatea Primiri Urgențe cu viroze respiratorii, majoritatea complicate cu bronșiolite și pneumonii, micii pacienții necesitând tratament specific. Din nefericire, vârsta predominantă este tot mai mică, astfel încât majoritatea celor care necesită internare au între 0 și 6 luni.

“Sâmbătă și duminică au fost 9 copii de vârstă mică, până în 2 ani, diagnosticați cu insuficiență respiratorie și au fost internați pe ATI. În acest moment, avem internări încontinuu, peste capacitatea spitalului căci tot mai mulți pacienți ajung în Unitatea Primiri Urgențe cu starea de sănătate degradată deci necesită internare. Noi îi sfătuim mereu pe părinți să nu amâne vizita la medicul de familie sau la pediatrul copilului încă de la primele simptome pentru a nu se agrava situația” a declarat Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” din Iași, potrivit stireadeiasi.ro.

#copii, #copii internati spital, #viroze respiratorii, #Terapie Intensiva , #stiri sociale