Vaccinul anti-COVID de la Moderna va putea fi administrat copiilor din SUA. Recomandările medicilor americani

Miercuri, 15 Iunie 2022, ora 22:39
2116 citiri
Vaccinul anti-COVID de la Moderna va putea fi administrat copiilor din SUA. Recomandările medicilor americani
Sunt vizați copiii cu vârste cuprinse între 6 luni și 5 ani FOTO Pixabay

Consilierii Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA) au votat miercuri, 15 iunie, pentru a recomanda autorizarea vaccinului Covid-19 de la Moderna pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 luni și 5 ani, eliminând astfel unul dintre ultimele obstacole în calea vaccinării celor mai tineri americani.

Comitetul consultativ va lua în considerare și vaccinul Pfizer-BioNTech Covid pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 luni și 4 ani.

Recomandările comitetului nu reprezintă semnătura finală necesară pentru a administra vaccinurile, dar voturile vor pune acum în mișcare un proces rapid care se așteaptă să fie finalizat până marți, 21 iunie. Este o mare ușurare pentru părinții care au așteptat mai mult de un an și jumătate pentru a-și vaccina copii, relatează nbcnews.com

Decizia va merge acum la executivul FDA, care este de așteptat să acorde autorizația de utilizare de urgență a vaccinurilor în zilele următoare. Vineri și sâmbătă, un grup consultativ al Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor este așteptat să voteze dacă va aproba sau nu vaccinurile. Ultimul pas este aprobarea din partea directorului CDC, Dr. Rochelle Walensky - apoi, injecțiile în brațe (sau coapse).

Deși copiii mai mici sunt de obicei scutiți de cele mai grave efecte ale Covid, pot apărea cazuri grave și decese. Acest lucru a fost evident în iarna trecută, când valul Omicron a trimis rata de spitalizare a copiilor sub 5 ani mai sus decât în orice moment anterior al pandemiei, potrivit datelor CDC.

Până la data de 28 mai, cel puțin 442 de copii sub 5 ani au murit din cauza Covid, a declarat în fața comisiei Dr. Peter Marks, cel mai înalt responsabil cu reglementarea vaccinurilor din cadrul FDA. Acest număr de decese, pe parcursul a puțin peste doi ani, este mult mai mare decât cel înregistrat de obicei în aceeași perioadă de timp pentru alte virusuri respiratorii periculoase, cum ar fi gripa, a spus el.

Copiii sunt, de asemenea, susceptibili la o complicație rară a Covid numită MIS-C, sau sindromul inflamator multisistemic la copii, care provoacă o inflamație severă în tot corpul.

Datele studiilor clinice prezentate atât de reprezentanții Moderna, cât și de cei de la Pfizer la întâlnirea de miercuri au arătat că vaccinurile au fost sigure și eficiente la cei mai mici copii.

Vaccinul Moderna constă în două injecții, administrate la un interval de patru săptămâni. Dozele pentru copii mici sunt de 25 de micrograme - un sfert din doza administrată adulților. Injecțiile au avut o eficacitate de aproximativ 40 până la 50 la sută în prevenirea infecțiilor omicronice mai ușoare la copiii mici.

Eveniment Quarterly Report

Prima parada militară organizată de Coreea de Sud în ultimii 10 ani. Avertismentul transmis Coreei de Nord
Prima parada militară organizată de Coreea de Sud în ultimii 10 ani. Avertismentul transmis Coreei de Nord
Coreea de Sud a dat startul marţi primei sale parade militare de amploare din ultimul deceniu, cu arme de la rachete balistice la elicoptere de atac, care vor trece prin Seul într-o demonstraţie...
Un jurnalist și un polițist, uciși în cursul unui atac armat. Focurile de armă, trase dintr-o camionetă
Un jurnalist și un polițist, uciși în cursul unui atac armat. Focurile de armă, trase dintr-o camionetă
Un jurnalist şi un poliţist au fost ucişi în cursul unui atac armat care a avut loc în cursul nopţii de duminică spre luni în statul Sonora, în nord-vestul Mexicului, au anunţat...
#copii, #vaccin moderna, #aprobare, #SUA , #Statele Unite