Copil de 8 luni, părăsit într-o scară de bloc. Biletul lăsat de mamă: ”Mă iertați, vă rog, nu am altă ieșire din situație”

Luni, 05 Decembrie 2022, ora 18:06
7542 citiri
Copil de 8 luni, părăsit într-o scară de bloc. Biletul lăsat de mamă: ”Mă iertați, vă rog, nu am altă ieșire din situație”
Bebeluș abandonat într-o scară de bloc din Bălți FOTO Unsplash

O femeie și-a abandonat copilul de opt luni într-o scară de bloc din Bălți, Moldova, alături de o sticlă cu lapte cald, haine de schimb și un bilet.

”Îmi este greu să îl întrețin, vă rog să aveți grijă de fiul meu. Mă iertați, vă rog, nu am altă ieșire din situație”, a scris femeia în bilet, alături de numele copilului, data nașterii, dar și detalii referitoare la starea lui de sănătate pentru că s-ar fi născut bolnav.

Tânăra în vârstă de 22 de ani a sunat la toate ușile înainte de a fugi, pentru a se asigura că bebelușul va fi descoperit repede.

„Ea s-a asigurat, laptele era cald, lângă copil au fost găsite hăinuțe de schimb. Când a lăsat copilul, a bătut la ușă pentru a se asigura că el va fi luat. Am luat legătura cu tatăl biologic, îi vom trimite pozele, să vadă dacă el este tatăl și dacă el este copilul căutat. Avem careva presupuneri pe care urmează să le verificăm. Să examinăm posibilitatea, fie de a transmite copilul celuilalt părinte, dacă anterior nu s-au depistat alte neglijări ale acțiunilor părintești, fie să fie transferat copilul de la spitalul, din secția de copii cu vârstă de fragedă, într-un centru de plasament pentru copiii de vârstă fragedă de pe strada Ivan Franco, până la stabilirea statutului copilului”, a declarat Crizantema Caraman, Șef Secția Protecția Copilului și Familie Bălți, potrivit nordnews.md.

"Vârsta pacientului este aproximativ de 7,8 luni. Serviciul de asistență medicală urgență a adus copilul la departamentul pediatrie către orele 18:20. În momentul internării, starea pacientului era într-o situație deplorabilă sanitară. Copilul a fost diagnosticat cu malnutriție, bronșită și este suspect la pneumonie”, a spus Natalia Brașoveanu, purtător de cuvânt SC Bălți.

Dacă va fi găsită vinovată, mama copilului riscă amendă în mărime de până la 27.500 de lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii sau închisoare de până la 2 ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Moldova poate adera la UE doar cu Ucraina ca scut anti-Rusia
Moldova poate adera la UE doar cu Ucraina ca scut anti-Rusia
Referendumul pentru aderarea Republicii Moldova la UE este o certitudine. Acesta va avea loc pe 20 octombrie 2024, concomitent cu alegerile prezidențiale. Curtea Constituțională de la...
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#copil abandonat, #scara bloc, #Moldova , #stiri internationale