Copil în cărucior cărat de ambulanțieri 7 etaje pe scări. Liftul blocului e deconectat de la electricitate pentru facturi restante

Joi, 23 Februarie 2023, ora 16:17
4820 citiri
Copil în cărucior cărat de ambulanțieri 7 etaje pe scări. Liftul blocului e deconectat de la electricitate pentru facturi restante
Elevul urcat pe scări de angajații de la Ambulanță FOTO ebihoreanul.ro

Un copil cu dizabilități a trebuit să aștepte o oră ca să ajungă în apartamentul de la etajul 7 al unui bloc din Oradea, după ce a ieșit de la școală, timp în care a fost cerut chiar și ajutorul pompierilor, în final fiind urcat de doi ambulanțieri.

În clădirea în care locuiesc sute de vârstnici liftul nu mai poate fi folosit după ce a fost deconectat de la curent din cauza unei facturi neplătite din vara anului trecut.

Aproximativ jumătate dintre cele 158 de garsoniere din bloc sunt locuite de pensionari.

Pentru aceștia, deconectarea liftului de la curent a însemnat îngreunarea accesului către propriile locuințe aflate la nivelurile superioare ori imposibilitatea de a le părăsi, pentru a ieși la cumpărături ori la o plimbare, întrucât la întoarcere ar fi trebuit să urce pe scări, scrie ebihoreanul.ro.

În aceeași situație s-a aflat și un copil de clasa a VI-a de la Școala generală nr. 17, cu dizabilități locomotorii și imobilizat în cărucior rulant.

Mama sa a luat copilul de la școală, dar nu a putut să-l urce în garsoniera aflată la etajul VII pentru că nu funcționa ascensorul, după ce în jurul orei 9.30 casa scării a fost deconectată de la curent de o echipă a Electrica.

"Am sunat și la Pompieri"

„Am sunat și la Pompieri, în speranța că o să ne ajute, dar nu au putut, așa că apoi am cerut ajutorul Ambulanței”, a explicat o locatară.

Cei doi ambulanțieri au luat căruciorul cu copilul și l-au urcat șapte etaje, cu două mici pauze, cât cei doi să-și tragă răsuflarea.

Datorii de doar câteva sute de lei

Potrivit reprezentanților Asociației de Proprietari Columna, din care fac parte locatarii blocului D5 de pe strada Aluminei, joi dimineață, 23 februarie, o echipă a Electrica a decuplat liftul și iluminatul de pe casa scării motivând neplata unei facturi despre care nu ar fi avut habar. Contravaloarea acesteia este de doar câteva sute de lei, derizorie comparativ cu efectele pe care le-a provocat decuplarea de la curent.

Președinta și administratoarea Asociației susțin că Electrica nu le-a anunțat în prealabil, în timp ce reprezentanții Electrica Distribuție afirmă că a trebuit executat un ordin de deconectare emis de Electrica Furnizoare, firmă căreia Asociația îi datora o sumă de bani aferentă unei facturi emise în luna iunie a anului trecut.

Pe de altă parte, o reprezentantă a Electrica Furnizare a afirmat că Asociația a fost notificată înaintea decuplării, iar aceasta este, de altfel, o procedură standard, un preaviz în acest sens fiind emis cu 15 zile în urmă.

Datorie uriașă a clubului Wrexham față de actorii care l-au cumpărat
Datorie uriașă a clubului Wrexham față de actorii care l-au cumpărat
Clubul galez Wrexham, din liga a patra engleză de fotbal, datorează patronilor săi, actorii Ryan Reynolds şi Rob McElhenney, circa 9 milioane de lire sterline, transmite Reuters. Clubul...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#copil dizabilitati, #oradea, #lift, #decuplare, #energie electrica, #datorii, #scari, #ambulantier , #stiri sociale
Comentarii
Poza olimpiu
olimpiu
rank 5
România lucrului bine făcut! România te iubesc! Mândru ca sunt