Accident produs de un copil de 12 ani în Botoșani: Mama l-a lăsat în maşină cu motorul pornit şi cu sora lui de un an la bord

Marti, 17 Mai 2022, ora 10:36
3577 citiri
Accident produs de un copil de 12 ani în Botoșani: Mama l-a lăsat în maşină cu motorul pornit şi cu sora lui de un an la bord

Un copil de 12 ani a fost aproape să provoace o tragedie rutieră, duminică, 15 mai, în comuna Mihai Eminescu, din județul Botoșani, după ce mama l-a lăsat în maşină cu motorul pornit şi cu sora lui de un an la bord.

Doi soţi au relatat că se deplasau dinspre Dorohoi spre Botoșani, la bordul unui autoturism marca Volkswagen Touran, condus de bărbatul de 51 de ani. Când traversau localitatea Cătămărăşti Deal, un autoturism marca Toyota le-a apărut brusc în faţă, intrând în stradă de pe acostamentul drumului.

„Soţul meu a frânat brusc şi a tras uşor stânga de volan, dar din sens opus venea o altă maşină (Toyota, n.r.), astfel că nu a putut evita complet impactul, mai ales că maşina părea că accelerează şi a intrat în noi cu putere. Ne-a lovit cu partea din dreapta spate în partea din dreapta faţă la noi. S-au declanşat airbag-urile, soţul s-a lovit la mână. Dar când ne-a dat jos am avut şocul să constatăm că de la volanul celeilalte maşini cobora un copil. Am aflat ulterior că avea 12 ani. Apoi mama lui a ieşit dintr-o curte din zonă ţipând”, a povestit Silvia P., pasageră în maşina avariată, pentru monitorulbt.ro.

Proprietara Toyotei a tras maşina în lateral şi a încercat să ducă băiatul care a coborât de la volan în curtea unei case, însă mai mulţi martori la incident i-au spus acesteia că băiatul era la volan şi trebuia aşteptată şi poliţia.

La faţa locului au ajuns echipaje de poliţie şi SMURD.

Paramedicii au acordat primul ajutor celor doi soţi, aceştia refuzând transportul la spital.

Varianta prezentată de părinţii copilului la sosirea poliţiştilor a fost alta. Mama acestuia ar fi coborât să cumpere flori din curtea unei case şi a parcat chiar pe calea de acces, lăsând maşina, dotată cu cutie automată, cu motorul pornit şi în poziţia Parking.

Femeia a povestit că fetiţa de doar un an ar fi atins din greşeală schimbătorul şi maşina s-ar fi pus în mişcare, cu spatele, astfel ajungând în stradă.

Băiatul de 12 ani ar fi sărit pe scaunul şoferului, încercând să oprească autoturismul, însă acesta a spus apoi că nu mai ţine minte cum a ajuns pe scaun şi ce a făcut mai exact, deşi cei care au fost loviţi au spus că maşina a părut că accelera spre ei.

Cei doi soţi au apelat deja la serviciile unui avocat, care îi va reprezenta în funcţie de ce se va decide pe latura penală a cazului.

„Ceea ce putem afirma cu certitudine în prezent este că minorul de 12 ani se afla pe scaunul şoferului, în momentul producerii accidentului. Nu este cert cum a ajuns acolo, dar a fost lăsat nesupravegheat de mamă, iar maşina nu a fost asigurată corespunzător. Conform Articolului 335 din noul Cod Penal, încredinţarea unui vehicul unei persoane care nu deţine permis de conducere se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani”, a precizat avocatul Ovidiu Bulgariu.

Poliţiştii au deschis deja un dosar penal, însă fără ca vreo persoană să aibă o calitate în dosar, pentru început.

„În prezent se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis. Se fac cercetări pe faptă, pentru a se stabili împrejurările în care a avut loc incidentul”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Citeste si:
Gestul lui Mihai Leu față de copiii pe care i-a rănit în raliul de la Târgu Mureș
Gestul lui Mihai Leu față de copiii pe care i-a rănit în raliul de la Târgu Mureș
Mihai Leu, implicat sâmbătă într-un accident la raliul de la Târgu Mureş, i-a invitat la masă pe cei doi copii care au fost loviţi uşor în accidentul în care monopostul său a fost...
Pilotul Mihai Leu, la un pas de un accident grav, la raliul de la Târgu Mureș. Doi copii au fost răniți VIDEO
Pilotul Mihai Leu, la un pas de un accident grav, la raliul de la Târgu Mureș. Doi copii au fost răniți VIDEO
Doi copii au fost răniţi, sâmbătă după-amiază, după ce o maşină de curse care participa la un raliu, la Târgu Mureş, a lovit un gard de protecţie. Cei doi copii, care se aflau după...